مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، جلد ۱۲، شماره ۱۰، صفحات ۷۹۳-۸۰۶

عنوان فارسی مقایسه وضعیت تغذیه زنان باردار مبتلا به پرفشاری خون با زنان باردار سالم
چکیده فارسی مقاله چکیده زمینه و هدف: در تعدادی از مطالعات گذشته بر نقش تغذیه در ابتلا به پرفشاری خون بارداری اشاره شده است. هدف از مطالعه حاضر، مقایسه دریافت انرژی و مواد مغذی دریافتی در زنان مبتلا به پرفشاری خون بارداری با زنان باردار سالم بود. مواد و روش‌ها: بررسی حاضر یک مطالعه مورد شاهدی بود که بر روی 113 فرد مبتلا به پرفشاری خون بارداری و 150 فرد باردار سالم در بیمارستان شهید اکبرآبادی تهران در سال‌های90-1389 انجام گرفت. پرسش‌نامه عمومی برای کلیه افراد تکمیل گردید و از پرسش‌نامه بسامد خوراک نیمه‌ کمی برای بررسی رژیم غذایی افراد استفاده شد. برای مقایسه متغیرهای کیفی و متغیرهای کمی به ترتیب از آزمون مجذور کای و t مستقل استفاده گردید. در انتها آزمون رگرسیون لجستیک جهت بررسی ارتباط دریافت انرژی و مواد مغذی با ابتلا به پرفشاری خون بارداری مورد استفاده قرار گرفت. یافته‌ها: نتایج مطالعه حاضر نشان داد که با افزایش دریافت انرژی (59/1-19/1 : CI 95% 38/1= OR )، اسیدهای چرب تک غیر اشباع (71/1-06/1 : CI 95% 35/1= OR ) و اسیدهای چرب چند غیراشباع (64/1-01/1 : CI %95 28/1= OR ) و کاهش دریافت ویتامین C (94/0-82/0 : CI %95 88/0= OR )، پتاسیم (71/0-29/0 : CI 95% 45/0= OR ) و منیزیم (84/0-49/0 : CI %95 64/0= OR ) خطر ابتلا به پرفشاری خون بارداری افزایش می‌یابد. نتیجه‌گیری: نتایج مطالعه فوق نشان می‌دهد که افزایش در دریافت انرژی، اسیدهای چرب تک غیراشباع و اسیدهای چرب چند غیراشباع و کاهش در دریافت ویتامین C ، پتاسیم و منیزیم باعث افزایش خطر ابتلا به پرفشاری خون بارداری می‌شود. واژه‌های کلیدی: پرفشاری خون بارداری، وضعیت تغذیه، زنان
کلیدواژه‌های فارسی مقاله پرفشاری خون بارداری، وضعیت تغذیه، زنان

عنوان انگلیسی Nutritional Status of Women with Gestational Hypertension Compared to Normal Pregnant Women
چکیده انگلیسی مقاله Background and Objective: Some evidence have indicated the role of nutrition in the development of hypertensive disorders of pregnancy. So, the aim of this observational study was to compare the intakes of energy and nutrients of women who developed gestational hypertension with healthy pregnant women. Materials and Methods: This case-control study was performed on 113 women with gestational hypertension and 150 healthy pregnant women referring to Shahid Akbarabadi Hospital of obstetrics and gynecology located in south of Tehran from January through May 2011 . All subjects were interviewed for demographic information, and the dietary intakes of participants were assessed by Validated Semi-quantitative food frequency. Student’s t test and Mann-whitney U test were used to compare quantitative variables between groups and X2 test for qualitative variables. Finally logistic regression analysis was utilized to find the association of energy and nutrients intakes with gestational hypertension. Results: Intakes of energy (OR=1.38 95% CI: 1.19-1.59), mono unsaturated fatty acids (OR= 1.35 95% CI: 1.06-1.71) and poly unsaturated fatty acids (OR= 1.28 95% CI: 1.01-1.64) showed a significant positive association with developing gestational hypertension. In addition, results of the present investigation revealed a somewhat lower risk of gestational hypertension with higher intakes of vitamin C (OR= 0.88 95% CI: 0.82-0.94), potassium (OR= 0.45 95% CI: 0.29-0.71) and magnesium (OR= 0.64 95% CI: 0.49-0.84). Conclusion: This study demonstrated higher intakes of energy, mono unsaturated fatty acids and poly unsaturated fatty acids and lower intakes of vitamin C, potassium and magnesium are possible risk factors for developing gestational hypertension. Key words: Gestational hypertension, Nutritional status, Women Funding: This research was funded by Tehran University of Medical Sciences. Conflict of interest: None declared. Ethical approval: The Ethics Committee of Tehran University of Medical Sciences approved the study. How to cite this article : Kazemian E, Dorosti- Motlagh AR, Sotoudeh G, Eshraghian M.R, Ansary S. Nutritional Status of Women with Gestational Hypertension Compared to Normal Pregnant Women . J Rafsanjan Univ Med Sci 2014 12(10): 793-806. [Farsi]
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Gestational hypertension, Nutritional status, Women

نویسندگان مقاله الهام کاظمیان | e. kazemian
دانشجوی کارشناسی ارشد علوم بهداشتی در تغذیه، گروه تغذیه و بیوشیمی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)

احمدرضا درستی مطلق | a r dorosti motlagh
دانشیار گروه آموزشی تغذیه و بیوشیمی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)

گیتی ستوده | g. sotoudeh
دانشیار گروه آموزشی تغذیه و بیوشیمی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)

محمدرضا اشراقیان | m r eshraghian
استاد گروه آموزشی آمار و اپیدمیولوژی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)

سمانه انصاری | s. ansary
کارشناس تغذیه، دانشکده علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات (Islamic azad university science and research branch)


نشانی اینترنتی http://journal.rums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1184-2&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده psychiatry|
نوع مقاله منتشر شده 1
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات