|
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، جلد ۱۳، شماره ۱، صفحات ۵۳-۶۶
|
|
|
عنوان فارسی |
ارزیابی ترکیبات تام فنولی، فلاونوئیدی، آنتوسیانینی و فعالیت ضدباکتریایی و آنتیاکسیدانی عصاره استونی میوه ولیک |
|
چکیده فارسی مقاله |
gte vml 1]> چکیده زمینه و هدف: گیاه ولیک با نام علمی Crataegus elbursensis یکی از گونههای مهم خانواده Rosaceae است که توزیع گستردهای در مناطق جنگلی شمال ایران دارد. در این پژوهش، ویژگیهای آنتیاکسیدانی، ضدباکتریایی و محتوای تام ترکیبات فنولی، فلاونوئیدی و آنتوسیانینی عصاره استونی میوههای ولیک ایرانی مورد بررسی قرار گرفت مواد و روشها: عصارهگیری به روش خیساندن در حلال استون 80 درصد انجام شد. میزان تام ترکیبات فنول، فلاونوئید و آنتوسیانین عصاره به روش اسپکتروفتومتری تعیین گردید. فعالیت ضد رادیکالی عصاره با آزمون مهار رادیکالهای (2,2-diphenyl-1- picrylhydrazyl) DPPH بررسی و با آنتیاکسیدان سنتزی BHT (غلظتهای 50، 75، 100، 250 و 500 میکروگرم بر میلیلیتر) مقایسه گردید. همچنین پایداری عصاره در pHهای مختلف (4، 7 و 9) و نیز فعالیت ضدباکتریایی عصاره به روش براث میکرودایلوشن مورد بررسی قرارگرفت. دادههای جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار SAS و آزمون دانکن تجزیه و تحلیل شدند. یافتهها: عصاره فعالیت آنتیاکسیدانی بالاتری از BHT نشان داد. همچنین در بررسی پایداری عصاره در pHهای مختلف، فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره بدون تغییر باقی ماند. عصاره فعالیت ضدمیکروبی قابل ملاحظهای در مقابل تمامی باکتریهای مورد بررسی نشان داد. بیشترین اثر باکتریکشی عصاره مربوط به باسیلوس سابتیلیس (mg/ml 5/2=MBC) بود در حالی که سالمونلا انتریکا مقاومترین باکتری به عصاره (mg/ml 20=MBC) شناخته شد. نتیجهگیری: نتایج به دست آمده در این پژوهش نشان داد که میوه ولیک به عنوان منبع غنی و بالقوه از ترکیبات زیست فعال با خاصیت آنتیاکسیدانی و ضد میکروبی قابل استفاده در صنعت غذا و دارو در جهت حفظ سلامت انسان میباشد. واژههای کلیدی: فعالیت ضدمیکروبی، ترکیبات فنولی تام، آنتیاکسیدان، میوه ولیک |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
فعالیت ضدمیکروبی، ترکیبات فنولی تام، آنتیاکسیدان، میوه ولیک |
|
عنوان انگلیسی |
Evaluation of Total Phenolic, Flavonoid, Anthocyanin Compounds, Antibacterial and Antioxidant Activity of Hawthorn (Crataegus Elbursensis) Fruit Acetonic Extract |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Background and Objective: Crataegus elbursensis is one of the important species of Rosaceae family and commonly found in the North of Iran. In this study, the antioxidant, antibacterial properties, total phenolic, flavonoid and anthocyanin contents in acetonic extract of Iranian Hawthorn (Crataegus elbursensis) fruits were examined. Materials and Methods: Extraction of fruit bioactive compound was done using %80 acetone. Total phenolic, flavonoid and anthocyanin contents were measured spectrophotometrically. The antioxidant capacity of the extract were assessed by DPPH (2,2-diphenyl-1- picrylhydrazyl) radical-scavenging activity and compared to synthetic antioxidant BHT (at different concentration of 50, 75, 100, 250, 500 μg/ml). In addition, the stability of the acetonic extract to pH (4, 7 and 9) and also antimicrobial activity of the extract by the broth microdilution method was investigated. Data were analyzed using Duncan's multiple test by SAS software Results: The extract showed higher radical scavenging activity than BHT. Also, the results of extract stability tests in different pH showed that antioxidant activity of the extract remained constant. The extract revealed significant antimicrobial activity against all of tested bacterial. The most efficient bactericidal activity of the extract was against Bacillus subtilis (MBC= 2.5 mg/ml) while Salmonella enteric was the most resistant bacterium (MBC= 20 mg/ml). Conclusion: The results obtained in this study clearly indicate that C. elbursensis studied proved to be a rich source of bioactive compounds with antioxidant and antimicrobial properties which could be used in food and drug industry and serve to protect human health. Key words: Antimicrobial activity, Total phenolic compounds, Antioxidant, Hawthorn fruit Funding: This research was funded by Gorgan University of Agricultural Science & Natural Resources, Gorgan, Iran. Conflict of interest: None declared. Ethical approval: None declared. How to cite this article: Salmanian SH, Sadeghi Mahoonak AR, Alami M, Ghorbani M Evaluation of Total Phenolic, Flavonoid, Anthocyanin Compounds, Antibacterial and Antioxidant Activity of Hawthorn (Crataegus Elbursensis) Fruit Acetonic Extract. J Rafsanjan Univ Med Sci 2014 13(1): 53-66. [Farsi] |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
|
|
نویسندگان مقاله |
شهلا سلمانیان | sh. salmanian dep. of food science amp; technology, gorgan university of agricultural sciences amp; natural resources دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گروه علوم و صنایع غذایی سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
علیرضا صادقی ماهونک | a r sadeghi mahoonak , dep. of food science amp; technology, gorgan university of agricultural sciences amp; natural resources, gorgan, iran گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
مهران اعلمی | m. alami , dep. of food science amp; technology, gorgan university of agricultural sciences amp; natural resources, gorgan, iran گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
محمد قربانی | m. ghorbani , dep. of food science amp; technology, gorgan university of agricultural sciences amp; natural resources, gorgan, iran گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
|
|
نشانی اینترنتی |
http://journal.rums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1312-1&slc_lang=fa&sid=fa |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
|
نوع مقاله منتشر شده |
1 |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|