این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، جلد ۱۳، شماره ۲، صفحات ۱۲۵-۱۴۰

عنوان فارسی مطالعه اثرات پیشگیرانه عصاره چای سبز از ابتلاء به استئاتوز کبد در موش‌های صحرایی تغذیه شده با جیره پر چرب
چکیده فارسی مقاله gte vml 1]> چکیده زمینه و هدف: بیماری کبد چرب غیر الکلی، یکی از معمول‌ترین عوامل آسیب مزمن کبد در جهان می‌باشد. هدف از این مطالعه، بررسی اثرات پیشگیرانه عصاره چای سبز از ایجاد کبد چرب در اثر رژیم غذایی پرچرب در موش صحرایی می‌باشد. مواد و روش‌ها: در این مطالعه تجربی، موش‌های صحرایی نر ویستار به‌ طور تصادفی به گروه‌های آزمایشی شاهد سالم، تغذیه با جیره پرچرب، تغذیه با جیره پرچرب و درمان با کلوفیبرات، تغذیه با جیره پرچرب و تیمار با عصاره چای سبز تقسیم شدند. موش‌ها به مدت 6 هفته توسط رژیم غذایی پرچرب برای ایجاد کبد چرب و درمان با کلوفیبرات یا عصاره چای سبز جهت پیشگیری از کبد چرب، تیمار گردیدند. در پایان، تغییرات چربی سرم، شاخص‌های سرمی آسیب کبد و فعالیت آنتی‌اکسیداتیوی کبد بین گروه‌ها با تحلیل واریانس یکطرفه و آزمون تعقیبی توکی مورد مقایسه قرار گرفتند. آسیب‌شناسی کبد برای تأیید یافته‌های بیوشیمیایی انجام شد. یافته‌ها: در موش‌هایی که با جیره پرچرب تغذیه شده بودند، هیپرتری‌گلیسریدمی و هیپرکلسترولمی ایجاد شد. در این موش‌ها افزایش سطح سرمی آنزیم‌های کبدی و کاهش معنی‌دار فعالیت آنتی‌اکسیدان‌ها و افزایش میزان شاخص پراکسیداسیون لیپیدی بافت کبد دیده شد (001/0=p). تیمار با عصاره چای سبز به طور معنی‌داری مقادیر افزایش ‌یافته شاخص‌های آسیب کبد (023/0=p) و مالون‌دی‌آلدئید (032/0=p) را کاهش داد، همچنین، آنتی‌اکسیدان‌های کبد و لیپیدهای افزایش‌ یافته سرم را به حالت طبیعی برگرداند (028/0=p). آسیب‌شناسی کبد، تغییرات ناشی از جیره پرچرب و اثرات پیشگیرانه عصاره چای سبز را مورد تأیید قرار داد. نتیجه‌گیری: تأثیر پیشگیرانه چای سبز از بروز کبد چرب در موش‌های صحرایی تغذیه شده با جیره پرچرب به خصوصیات آنتی‌اکسیدانی آن مربوط می‌گردد. واژه‌های کلیدی: جیره غذایی پرچرب، چای سبز، آنتی‌اکسیدان‌ها، کبد چرب
کلیدواژه‌های فارسی مقاله جیره غذایی پرچرب، چای سبز، آنتی‌اکسیدان‌ها، کبد چرب

عنوان انگلیسی Preventive Effects of Green Tea Extract from Hepatic Steatosis in the Rats Fed with High Fat Diet
چکیده انگلیسی مقاله Background and Objective: Nonalcoholic fatty liver disease is one of the most common causes of chronic liver injury throughout the world. In this study, the preventive effects of green tea extract on fatty liver disease induced by high fat diet is assessed in the rats. Materials and Methods: In this experimental study, male Wistar rats were randomly divided to: Healthy control, Feeding with high fat diet, Feeding with high fat diet plus Clofibrate treatment and Feeding with high fat diet plus Green tea extract treatment groups. The rats treated with either high fat diet for induction of hepatic steatosis and high fat diet plus Clofibrate or Green tea extract for prevention of liver steatosis, at a period of 6 weeks. At the end of experiment, Serum lipid profile, serum biomarkers of liver tissue injury and hepatic antioxidant activity were statistically compared among the groups using one-way ANOVA and Tukey post-tests. The biochemical findings were matched with histopathological verifications. Results: In the rats fed with high-fat diet hypertriglyceridemia and hypercholesterolemia were created. In these animals, increased serum levels of hepatocellular enzymes and significant reduction in antioxidants as well as elevated hepatic lipid peroxidation index were encountered (p=0.001). Extract treatment significantly reduced elevated markers of liver tissue injury (p=0.023) and malondialdehyde (p=0.032), and brought back the liver antioxidants (p=0.028) and the over accumulation of serum lipids towards normal. Histopathology of the liver confirmed the changes induced by high fat diet and the preventive effect of green tea extract. Conclusion: Preventive effect of green tea on fatty liver disease in the rats fed with high fat diet is related to its antioxidant properties. Key words: High fat fed diet, Green tea, Antioxidants, Hepatic steatosis Funding: This research was funded by Tabriz Branch, Islamic Azad University. Conflict of interest: None declared. Ethical approval: The Ethics Committee of Tabriz Branch, Islamic Azad University approved the study. How to cite this article: Karami Robati A, Ayatollahi Mousavi SA, Hadizadeh S. Study of Nosocomial Fungal infections acquired from Kerman education hospitals. J Rafsanjan Univ Med Sci 2014 13(2): 125-40 [Farsi]
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله بهرام عمواوغلی تبریزی | b amouoghli tabrizi
department of clinical sciences, faculty of veterinary medicine, tabriz branch, islamic azad university, tabriz, iran
گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، تبریز، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی تبریز (Islamic azad university of tabriz)

داریوش مهاجری | d. mohajeri
department of pathobiology, faculty of veterinary medicine, tabriz branch, islamic azad university, tabriz, iran
گروه پاتوبیولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، تبریز، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی تبریز (Islamic azad university of tabriz)


نشانی اینترنتی http://journal.rums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1519-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده 1
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات