این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
توسعه آبزی پروری، جلد ۷، شماره ۱، صفحات ۴۷-۵۷

عنوان فارسی تأثیر تیمارهای مختلف حرارتی روی برخی پارامترهای ایمنی (IgM، C۳ و C۴) و بیوشیمیایی (آلبومین و پروتئین تام) سرم خون قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss)
چکیده فارسی مقاله مطالعه‌‌ حاضر جهت‌ بررسی تأثیر حرارت و فصول سال بر روی پارامترهای ایمنی و بیوشیمیایی سرم‌ خون ماهی‌ قزل‌آلای‌ رنگین-کمان (Oncorhynchus mykiss) در دو فصل زمستان و تابستان در منطقه هراز و نکا انجام شد. در هر فصل از هر کارگاه 15 نمونه با میانگین وزن 100 گرم به طور تصادفی صید و مورد بررسی قرار گرفت. وزن (گرم) و طول‌ کل (سانتی‌متر) اندازه‌گیری شد.‌ پس از خون-گیری فصلی از ساقه ‌دمی ‌و جداسازی سرم توسط سانتریفوژ، پارامترهای‌ ایمنی‌ سرم خون شامل IgM، C3 و C4 و پارامترهای بیوشیمیایی سرم خون شامل آلبومین و پروتئین تام مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج تحقیق نشان داد تفاوت معنی‌داری در پارامترهای IgM، پروتئین‌ تام و آلبومین در فصل تابستان بین دو منطقه هراز و نکا مشاهده نمی‌شود (05/0P>). اما در پارامتر C3و C4 تفاوت معنی‌داری مشاهده شد که بیشترین میزان آن در منطقه نکا بوده است (05/0P)، ولی مقدار پروتئین ‌تام در منطقه نکا به‌طور معنی‌داری بیشتر بود. به‌طور کلی نتایج حاصل از این بررسی نشان می‌دهد که دما در محدوده رشد قزل‌آلا در دو منطقه می‌تواند در عملکرد سیستم ایمنی و سلامت ماهی مؤثر واقع شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله افشین قلیچی |


مهدی یوسفیان |


فایزه کشوری |


سارا جرجانی |



نشانی اینترنتی http://aqudev.liau.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-72&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات