این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
توسعه آبزی پروری، جلد ۸، شماره ۱، صفحات ۱۹-۳۳

عنوان فارسی مطالعه اثر اسید آمینه آلانین بر شاخص‌های رشد، تغذیه و بازماندگی بچه تاسماهیان ایرانی (Acipenser persicus) انگشت قد
چکیده فارسی مقاله مطالعه حاضر به منظور بررسی اثرات جیره غذایی حاوی درصدهای مختلف اسیدآمینه آلانین برعملکرد رشد، تغذیه و درصد بقا بچه تاسماهیان ایرانی (Acipenser persicus) در شرایط یکسان پرورشی در طرح کاملاً تصادفی طراحی و انجام شد. 600 عدد بچه تاسماهی ایرانی با وزن متوسط 4/0± 5/1 گرم و میانگین طول کل 9/1±1/6 سانتی متر( میانگین ± انحراف از معیار) به طور تصادفی در 15 حوضچه 50 لیتری (40 عدد در هر حوضچه) مجهز به سیستم هوادهی و دبی آب 2/0 لیتر در ثانیه، توزیع شدند. ماهیان به مدت 45 روز با یکی از پنج جیره غذایی (سه تکرار در هر تیمار) تغذیه شدند. تیمارهای شامل جیره غذایی نیمه خالص (بدون افزودن اسیدآمینه آلانین، تیمار شاهد)، جیره‌های غذایی محتوی سطوح 1، 2 و 3 درصد آلانین و تیمار پنجم جیره به نسبت مساوی 1:1 از منابع پروتئین گیاهی و حیوانی موازنه و در نهایت با 3 درصد اسیدآمینه آلانین فرموله گردید. نتایج حاصل از بررسی آماری این مطالعه بیانگر عدم وجود اختلاف معنی دار آماری در درصد بقای تاسماهیان تغذیه شده با سطوح مختلف آلانین می‌باشد. حداکثر وزن نهایی (2/1 ± 9/5 گرم)، درصد افزایش وزن بدن (288 ± 1380 درصد) و شاخص رشد ویژه (4/0 ± 4/5 درصد در روز) در ماهیان تغذیه شده با 3% آلانین ملاحظه شد که با تیمارهای محتوی آلانین 1 درصد، تیمار شاهد و جیره محتوی منابع پروتئینی گیاهی و حیوانی برابر، برتری معنی‌دار آماری نشان داد. یافته‌های این بررسی نشان دهنده ضرورت حضور اسیدهای آمینه آلانین در جیره‌های غذایی تاسماهی ایرانی برای بهبود عملکرد رشد و تغذیه بچه ماهیان می‌باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله تاسماهی ایرانی، Acipenser persicus ، آلانین، تغذیه، رشد

عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله حمید رضا پور علی فشتمی | hamid reza pour ali fashtami


محمود بهمنی |


محمود شکوریان |


سید حامد حسنی | seyed hamed


مهتاب یارمحمدی |



نشانی اینترنتی http://aqudev.liau.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-37&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات