این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
توسعه آبزی پروری، جلد ۸، شماره ۳، صفحات ۶۵-۷۶

عنوان فارسی بررسی ترکیبات بدن ماهی بنی ((Barbus sharpeyi در محدوده گروه‌های طولی مختلف درمنابع آبی استان خوزستان
چکیده فارسی مقاله این تحقیق با هدف تجزیه لاشه ماهی بنی در مقاطع مختلف رشد انجام شد. هدف نهایی این تحقیق دستیابی به اطلاعات اولیه به منظور تنظیم فرمولاسیون جیره تخصصی این ماهی در مراحل پرورش می باشد. در این تحقیق 413 قطعه ماهی بنی ((Barbus sharpeyi در دامنه طولی 30 تا 440 میلی‏متر از منابع آبی استان خوزستان (هور شادگان و هورالعظیم) صید گردید. به منظور بررسی میزان پروتئین، چربی، خاکستر، فسفر، کلسیم و پروفیل اسیدهای آمینه ماهیان مذکور، در گروه‌های طولی مختلف دسته بندی گردیدند. بیشترین میزان پروتئین لاشه در گروه‌های طولی 30 تا 95 میلی‏متر مشاهده گردید. بطوریکه با افزایش طول ماهی، میزان پروتئین لاشه کاهش نشان داد. کمترین میزان چربی لاشه نیزمربوط به گروه طولی 100-149 میلی‏متر بود، به نحویکه با کاهش میزان پروتئین در گروه‌های طولی، افزایش میزان چربی در لاشه ماهی بنی مشاهده شد. بیشترین میزان خاکستر لاشه در گروه طولی 30-99 میلی‏متر دیده شود و بعد از آن با افزایش میزان طول ماهی بنی، از میزان خاکستر کالبد آن کاسته به طوری که کمترین میزان در گروه طولی 360 تا 440 میلی‏متر مشاهده گردید. روند تغییرات میزان فسفر و کلسیم لاشه نیز از میزان خاکستر آن تبعیت کردند. حداکثر میزان انرژی در گروه طولی 250 تا 359 میلی‏متر تحت تأثیر افزایش میزان چربی لاشه در این گروه مشاهده گردید. پروتئین بدن ماهی متشکل از اسید آمینه ضروری آرژنین، هیستدین، لوسین، لیزین، میتونین، فنیل آلانین، ترئونین و والین می‌باشد و در افراد مختلف یک گونه از الگوی یکسان پیروی می‌نماید که این موضوع ناشی از سنتز پروتئین‌های بدن ماهی براساس اطلاعات وراثتی DNA است.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله ماهی بنی، چربی، پروتئین، هور شادگان، هورالعظیم

عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله منصور شریفیان |



نشانی اینترنتی http://aqudev.liau.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-24&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات