این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
توسعه آبزی پروری، جلد ۸، شماره ۳، صفحات ۴۳-۵۱

عنوان فارسی اثرهای جایگزینی روغن ماهی جیره غذایی با روغن‌های گیاهی (روغن سویا و خرما) بر شاخص‌های رشد، تغذیه و بقاء در کپور معمولی (Cyprinus carpio)
چکیده فارسی مقاله در این تحقیق اثرات جایگزینی روغن ماهی با روغن‌های گیاهی بر شاخص‌های رشد، تغذیه و بقاءماهی کپور معمولی( Cyprinus carpio ) به مدت 60 روز مورد بررسی قرار گرفت. تعداد 240 قطعه بچه ماهی کپور با میانگین وزنی 5/0±20 گرم تحت 4 تیمار با جیره غذایی ایزونیتروژنیک و ایزولیپیدیک حاوی 10 درصد روغن، تغذیه شدند. تیمار شاهد با جیره‌ای که 100 درصد چربی آن به وسیله روغن ماهی تأمین شده بود تغذیه شدند. تیمار دوم با جیره‌ای که 100 درصد چربی آن به وسیله روغن سویا، تیمار سوم با جیره‌ای که 100 درصد چربی آن به وسیله روغن خرما و تیمار چهارم با جیره‌ای که 50 درصد آن به وسیله روغن سویا و 50 درصد دیگر آن به وسیله روغن خرما تأمین شده بود، تغذیه شدند. مطابق با نتایج حاصل از بیومتری در پایان دوره، شاخص‌های رشد همچون درصد افزایش وزن بدن (BWG)، افزایش وزن روزانه (DWG) و درصد نرخ رشد (SGR)، در تیمار تغذیه شده با روغن ماهی به طور معنی داری کمتر بود و تیمار چهارم در هر سه شاخص بیشترین رشد را نشان داد (05/0>P). شاخص‌های تغذیه‌ای از جمله نسبت تبدیل غذایی در تیمار تغذیه شده با روغن ماهی از گروه‌‌های دیگر بیشتر بود و بهترین نرخ FCR در تیمار تغذیه شده با روغن سویا و خرما دیده شد (05/0>P) در حالی که هیچ اختلاف معنی داری در بازده تبدیل غذایی (FCE)، شاخص کبدی (HI) و شاخص احشائی (VI) در بین تیمار‌های مختلف مشاهده نشد (05/0
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله راضیه دلاوریان |


علی آبرومند |


سعید ضیایی نژاد |


مهران جواهری بابلی | javaheri baboli



نشانی اینترنتی http://aqudev.liau.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-22&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات