این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 25 مهر 1404
توسعه آبزی پروری
، جلد ۹، شماره ۲، صفحات ۴۵-۵۶
عنوان فارسی
مقایسه ترکیبات و ارزش غذایی آزولا (Azolla filiculoides) وحشی و پرورشی
چکیده فارسی مقاله
تحقیق حاضر به بررسی میزان رطوبت، پروتئین، چربی و خاکستر آزولای (Azolla filiculoides) وحشی و پرورشی به منظور کاربرد تغذیهای آن برای انسان و دام پرداخت. همچنین ترکیب اسیدهای چرب آزولا به عنوان یکی از اجزای مهم برای تصمیمگیری در رابطه با ارزش غذایی در هر یک از اشکال وحشی و پرورشی مقایسه گردید. نمونههای آزولا برای این منظور از منطقه پیر بازار تالاب انزلی جمعآوری و برای بررسی روند رشد و تکثیر در آکواریومهای حاوی محیط کشت مناسب پرورش داده شدند. استخراج روغن از هر دو نوع آزولا با روش فولچ (Folch) انجام گرفت. شناسایی ترکیب اسیدهای چرب آزولا پس از انجام فرآیند متیله کردن با استفاده از دستگاه طیفسنج گازی انجام گرفت. نتایج این پژوهش نشان داد که تفاوت معنیداری در میزان درصد اسیدهای چرب اشباع (SFAs)، اسیدهای چرب غیراشباع با یک پیوند دوگانه (MUFAs) و اسیدهای چرب غیراشباع با چند پیوند دوگانه (PUFAs) بین آزولای وحشی و پرورشی وجود ندارد (05/0P>). با این وجود مقدار اسیدپالمتیک، اسید مارگاریک، اسید سیس- اولئیک، اسید لینولئیک و اسید آلفا-لینولنیک در آزولای وحشی به شکل معنیداری بیشتر از آزولای پرورشی بود (05/0P<). در مقابل میزان اسید لیگنوسریک در آزولای پرورشی به شکل معنیداری بالاتر از آزولای وحشی بود (05/0P<). با توجه به سطح مناسب چربی در هر دو نوع آزولا میتوان از آن در مصارف تغذیهای دام، طیور و حتی انسان استفاده نمود، هر چند که آزولای وحشی از سطح مناسبتری از چربی برخوردار بود. بعلاوه سرعت بالای تکثیر و زمان کوتاه دو برابر شدن آزولا در شرایط آزمایشگاهی این امکان را فراهم میآورد که بتوان مقادیر مناسبی روغن از این سرخس آبزی تهیه نمود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
هومن رجبی |
گلنوش وارسته |
رضا عصاره |
محمد رضا خوانساری | mohammad reza
نشانی اینترنتی
http://aqudev.liau.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-73-4&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تخصصی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات