این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
توسعه آبزی پروری، جلد ۹، شماره ۳، صفحات ۱-۱۰

عنوان فارسی روند تغییر رژیم غذایی بچه ماهی سوف سفید (Sander lucioperca L.) از غذای طبیعی به غذای تجاری
چکیده فارسی مقاله این مطالعه با هدف تعیین بهترین روش تغییر رژیم غذایی بچه ماهی سوف سفید (Sander lucioperca) از غذای زنده به غذای تجاری انجام شد. بچه ماهیان سوف 36 روزه با وزن تقریبی 07/0±6/1 گرم که پس از تفریخ به استخرهای نوزادگاهی معرفی شده بودند، در چهار تیمار آزمایشی شامل تیمار1: فقط غذای مصنوعی، تیمار 2: شیرونومید+ غذای مصنوعی، تیمار 3: کرم توبیفکس+ غذای مصنوعی و تیمار 4: ترکیب شیرونومید و کرم توبیفکس+ غذای مصنوعی گروه‌بندی شدند. نحوه تغییر عادت غذایی از غذای زنده به مصنوعی به‏صورت کاهش نسبت غذای طبیعی و افزایش غذای مصنوعی بوده است. طول دوره آزمایش 21 روز بود. نتایج نشان دادند که بیشترین میانگین افزایش وزن (72/0±49/0 گرم)، میانگین رشد روزانه (034/0±023/0 گرم)، ضریب رشد ویژه (47/1±03/1 درصد در روز) و شاخص وضعیت (24/0 ±69/0 درصد)، متعلق به تیمار 4 بوده است. نتایج به دست آمده از آزمون توکی نشان داد که در تمامی شاخص های رشد به جز شاخص وضعیت، اختلاف معنی‏دار بین تیمار 1 با 3 و 2و همینطور تیمار 2 با 3 و 4 وجود دارد و در مورد شاخص وضعیت این اختلاف معنی‏دار بین تیمار 4 با 1 و 2 وجود داشت (05/0P<). تیمارها در فاکتورهای بقا و همنوع خواری هیچ اختلاف معنی‏داری نداشتند. بر اساس نتایج به‌دست آمده، بهترین روش برای تغییر رژیم غذایی بچه ماهیان سوف سفید به غذای تجاری می‌تواند ترکیبی از چند نوع غذای زنده باشد تا بچه ماهیان به تنوع غذایی عادت کرده و غذای مصنوعی را راحت‌تر بپذیرند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله سوف سفید، شیرونومید، توبیفکس، غذای تجاری، رژیم غذایی.

عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله الهام ابراهیمی یوسفی | ebrahimi yousefi
گروه شیلات،، دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی لاهیجان (Islamic azad university of lahijan)

حبیب وهاب زاده رودسری |
گروه شیلات،، دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی لاهیجان (Islamic azad university of lahijan)


نشانی اینترنتی http://aqudev.liau.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-93&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات