این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 23 مهر 1404
توسعه آبزی پروری
، جلد ۱۰، شماره ۱، صفحات ۴۳-۵۱
عنوان فارسی
پاسخ سیانوباکترNostoc calcicola به غلظتهای مختلف فسفر محیط در روزهای مختلف کشت
چکیده فارسی مقاله
در این تحقیق اثر فسفر بر میزان زی توده، کلروفیل آ، کاروتنوئید کل، پروتئین کل و کربوهیدرات سیانوباکتر Nostoc calcicola در روزهای مختلف کشت در آزمایشگاه کشت جلبک دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان مورد بررسی قرار گرفت. سیانوباکتر نوستوک تحت سه سطح فسفر 100، 200 و 400 (میکروگرم در لیتر) در سه تکرار برای 12 روز در آزمایشگاه کشت جلبک مورد آزمایش قرار گرفتند. نتایج نشان داد که میزان فسفر محیط بر روی میزان زی توده، کلروفیلآ و کاروتنوئید کل Nostoc calcicola در برخی از روزهای کشت اثر معنیداری داشته است. در بررسی میزان تغییرات پروتئین کل و کربوهیدرات، نتایج نشان داد که میزان پروتئین برای هر گرم وزن خشک این جلبک از آغاز کشت تا روز 12 برای هر سه تیمار با افزایش همراه بوده است. با افزایش فسفر محیط، محتوی پروتئین زیتوده افزایش یافته بهطوریکه در روزهای 6، 8 و 10 کشت اختلاف بین تیمار 400 میکروگرم فسفر در لیتر با دو سطوح دیگر معنیدار (05/0P<) بوده است. در بررسی روند تغییرات پروتئین در طول روزهای کشت مشاهده شد که میزان پروتئین در تیمار با 100 میکروگرم فسفر در لیتر در روز 6 کشت به حداکثر مقدار خود (10/20±4/372 میلیگرم در گرم ماده خشک) رسیده و برای تیمار 200 میکروگرم فسفر در لیتر (05/34±33/386 میلیگرم در گرم ماده خشک) در روز 8 کشت بهدست آمده است و سپس تا روز 12 کشت روند نزولی نشان داده است، در تیمار 400 میکروگرم فسفر در لیتر حداکثر میزان پروتئین 39±47/434 میلیگرم در گرم ماده خشک بوده و این مقدار مربوط به روز 6 کشت بود و میزان پروتئین تا روز 10 کشت با دو تیمار دیگر بهطور معنیداری بیشتر بوده است. میزان کربوهیدرات در هر سه سطح فسفر تا روز 12 افزایش معنیداری (05/0P<) را نشان داده است، اما در بین سطوح فسفر در روزهای کشت اختلاف معنیداری را نشان نداده است. نتایج مشاهده حاضر نشان داد که میتوان با تغییر میزان فسفر محیط رشد و محتوی برخی از ترکیبات بیوشیمیایی سیانوباکتر N. calcicola را کنترل نمود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
Nostoc calcicola، کاروتنوئید کل، پروتئین، کربوهیدرات، فسفر.
عنوان انگلیسی
Response of Nostoc calcicola to phosphorus of medium at different day of culture
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
فاطمه خواجه پور |
سید عباس حسینی | seyed abbas
رسول قربانی |
بهاره شعبانپور |
نشانی اینترنتی
http://aqudev.liau.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-108&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تخصصی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات