این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
توسعه آبزی پروری، جلد ۱۰، شماره ۱، صفحات ۱۱-۲۲

عنوان فارسی مقایسه اثرات ۲- فنوکسی اتانول، عصاره گل میخک و PI۲۲۲ به عنوان مواد بیهوشی بر میزان گلوکز و هورمون کورتیزول پلاسمای خون در ماهی کپور نقره‏ای (Hypophthalmichthys molitrix )
چکیده فارسی مقاله افزایش نیازکارگاه­های تکثیرو پرورش ماهی به استفاده از بیهوش­کننده­ها ، مطالعه تأثیر بیهوش­کننده­های جدید را به منظور جایگزینی و معرفی یک ماده با کم‏ترین آسیب و استرس به ماهی را طلب می­کند. در این مطالعه به بررسی اثرات سه ماده بیهوشی 2- فنوکسی اتانول، عصاره گل میخک وPI222 بر شاخص­های استرس (گلوکز و هورمون کورتیزول) در ماهی کپورنقره­ای (Hypophthalmichthys molitrix) پرداخته شده است. ابتدا 120 عدد ماهی با بهترین دوز هریک از مواد بیهوشی (بر این اساس که بیهوشی را در کم‏تر از3 دقیقه و ریکاوری را در کم‏تر از5 دقیقه ایجاد کند) (2- فنوکسی اتانول 300 قسمت در میلیون، عصاره گل میخک وPI222 50 قسمت در میلیون) بیهوش و سپس در زمان­های 0، 6 و 24 ساعت بعد از ریکاوری مورد خونگیری قرار گرفتند و میزان گلوکز و هورمون کورتیزول آن­ها جهت تعیین میزان استرس وارده در حین بیهوشی مورد بررسی هماتولوژیک قرار گرفت. نتایج نشان داد که 2- فنوکسی اتانول باعث افزایش معنی­دار گلوکز (05/0P<) گردید و به عنوان ماده بیهوش کننده استرس زا و عصاره گل میخک و PI222 به دلیل عدم تغییرات معنی­دار در این شاخص­ها به عنوان بیهوش­کننده­های مناسب تشخیص داده شدند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Comparison of Efficacy of 2-Phenoxyethanol ,Clove Oil and PI222 as Anesthetics on the Plasma Cortisol and Glucose Hormone in Silver Carp (Hypophtalmichthys moltitrix (
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله سمیه تجار |


مژگان خدادادی |


مهران جواهری |



نشانی اینترنتی http://aqudev.liau.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-29-6&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات