این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 20 مهر 1404
توسعه آبزی پروری
، جلد ۱۰، شماره ۲، صفحات ۸۵-۷۷
عنوان فارسی
تاثیر ویتامین ریبوفلاوین بر میزان رشد، بازماندگی و فاکتورهای خونی و ایمنی ماهی کپور معمولی انگشتقد (Cyprinus carpio, Linnaeus ۱۷۸۵)
چکیده فارسی مقاله
ویتامینها یک گروه مشتق از ترکیبات آلی هستند که به عنوان اجزای ضروری جیرههای غذایی ماهیها و میگوها جهت رشد، تکثیر و سلامتی آنها مورد استفاده قرار میگیرند. در این مطالعه بچه ماهیان کپور معمولی با جیره غذایی SFC حاوی سطوح مختلفی از ویتامین ریبوفلاوین (mg/kg 20 و 15 ، 7) مورد تغذیه قرار گرفتند. همچنین یک گروه شاهد نیز بدون اضافه کردن مکمل ویتامینی مورد تغذیه قرار گرفتند. نتایج مقایسه پارامترهای زیستسنجی و شاخصهای رشد براساس تیمارهای مختلف سطوح ویتامین ریبوفلاوین در جیره غذایی ماهیان نشان داد که تنها از لحاظ شاخصهای زیستسنجی و پارامتر درصد افزایش وزن بدن (BWI%) در بین تیمارهای مختلف اختلاف معنیدار مشاهده شده است (05/0P≤). بیشترین رشد در ماهیان تیمار 3 (55/0±52/21 گرم) وکمترین میزان در تیمار شاهد (72/0±03/18 گرم) بهدست آمد. بهعلاوه نتایج مقایسه فاکتورهای هماتولوژی و بیوشیمیایی خون در بین تیمارهای مختلف جیره غذایی نشان داد که این تیمارها از لحاظ تمامی فاکتورهای ارزیابی شده بهجزء پارامتر هموگلوبین داخل گلبولی MCH دارای اختلاف معنیدار آماری میباشند (05/0P≤). بر پایه نتایج به نظرمیرسد که دوز بهینه ویتامین ریبوفلاوین در جیره غذایی بچه ماهیان کپور معمولی mg/kg 20 میباشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
ویتامین ریبوفلاوین ، رشد و بقاء، فاکتورهای خونی، کپورمعمولی.
عنوان انگلیسی
The Effect of Vitamin B2 (Riboflavin) on Growth, Survival, Blood and Immune Factors of Fingerling Common Carp (Cyprinus carpio, Linnaeus 1785)
چکیده انگلیسی مقاله
Vitamin groups composed of different natural compounds that can be used as an essential supplement in food dietary for fish and shrimp health, growth and reproduction. In this study fingerling common carp (Cyprinus carpio) feed on with food meals SFC containing different levels of Vitamin B2 (7, 15 and 20 mg/kg). Also, a control group was fed with diets containing SFC without vitamin supplements. According to the biometrical parameters results and growth indices in dietary food treatments containing different levels of riboflavin vitamin shows that in biometric characteristics and percentage of weight increasing in body weight (BWI %) in different treatments have a significantly difference (P≤0/05). Maximum growth rate was found in treatment number 3 (21/52±0/55g) and minimum growth rate was observed in control treatment (18/03±0/72). According to blood hematology factors and biochemical parameters results there was a statistically significant different in MCH value in different groups in different dietary treatments shows that these treatments according to all accessed and evaluated parameters except (P≤0/05). Based on the obtained results, the optimal proportion of Vitamin B2 in fish meal for fingerling common carp is 20mg/kg.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Vitamin B2, Growth and Survival, Blood Factors, Common Carp
نویسندگان مقاله
سیده عاطفه شریف زاده | s a sharifzadeh
حسین خارا | h. khara
شایان قبادی | sh. ghobadi
نشانی اینترنتی
http://aqudev.liau.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-114&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تخصصی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات