این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
توسعه آبزی پروری، جلد ۱۰، شماره ۲، صفحات ۸۵-۷۷

عنوان فارسی تاثیر ویتامین ریبوفلاوین بر میزان رشد، بازماند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌گی و فاکتورهای خونی و ایمنی ماهی کپور معمولی انگشت‌قد (Cyprinus carpio, Linnaeus ۱۷۸۵)
چکیده فارسی مقاله ویتامین­ها یک گروه مشتق از ترکیبات آلی هستند که به عنوان اجزای ضروری جیره­های غذایی ماهی­ها و میگوها جهت رشد، تکثیر و سلامتی آنها مورد استفاده قرار می­گیرند. در این مطالعه بچه ماهیان کپور معمولی با جیره غذایی SFC حاوی سطوح مختلفی از ویتامین ریبوفلاوین (mg/kg 20 و 15 ، 7) مورد تغذیه قرار گرفتند. هم­چنین یک گروه شاهد نیز بدون اضافه کردن مکمل ویتامینی مورد تغذیه قرار گرفتند. نتایج مقایسه پارامترهای زیست­سنجی و شاخص­های رشد براساس تیمارهای مختلف سطوح ویتامین ریبوفلاوین در جیره غذایی ماهیان نشان داد که تنها از لحاظ شاخص­های زیست­سنجی و پارامتر درصد افزایش وزن بدن (BWI%) در بین تیمارهای مختلف اختلاف معنی­دار مشاهده شده است (05/0P≤). بیشترین رشد در ماهیان تیمار 3 (55/0±52/21 گرم) وکمترین میزان در تیمار شاهد (72/0±03/18 گرم) به‏دست آمد. به‏علاوه نتایج مقایسه فاکتورهای هماتولوژی و بیوشیمیایی خون در بین تیمارهای مختلف جیره غذایی نشان داد که این تیمارها از لحاظ تمامی فاکتورهای ارزیابی شده به­جزء پارامتر هموگلوبین داخل گلبولی MCH دارای اختلاف معنی­دار آماری می‏باشند (05/0P≤). بر پایه نتایج به نظرمی­رسد که دوز بهینه ویتامین ریبوفلاوین در جیره غذایی بچه ماهیان کپور معمولی mg/kg 20 می­باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله ویتامین ریبوفلاوین ، رشد و بقاء، فاکتورهای خونی، کپورمعمولی.

عنوان انگلیسی The Effect of Vitamin B2 (Riboflavin) on Growth, Survival, Blood and Immune Factors of Fingerling Common Carp (Cyprinus carpio, Linnaeus 1785)
چکیده انگلیسی مقاله Vitamin groups composed of different natural compounds that can be used as an essential supplement in food dietary for fish and shrimp health, growth and reproduction. In this study fingerling common carp (Cyprinus carpio) feed on with food meals SFC containing different levels of Vitamin B2 (7, 15 and 20 mg/kg). Also, a control group was fed with diets containing SFC without vitamin supplements. According to the biometrical parameters results and growth indices in dietary food treatments containing different levels of riboflavin vitamin shows that in biometric characteristics and percentage of weight increasing in body weight (BWI %) in different treatments have a significantly difference (P≤0/05). Maximum growth rate was found in treatment number 3 (21/52±0/55g) and minimum growth rate was observed in control treatment (18/03±0/72). According to blood hematology factors and biochemical parameters results there was a statistically significant different in MCH value in different groups in different dietary treatments shows that these treatments according to all accessed and evaluated parameters except (P≤0/05). Based on the obtained results, the optimal proportion of Vitamin B2 in fish meal for fingerling common carp is 20mg/kg.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Vitamin B2, Growth and Survival, Blood Factors, Common Carp

نویسندگان مقاله سیده عاطفه شریف زاده | s a sharifzadeh


حسین خارا | h. khara


شایان قبادی | sh. ghobadi



نشانی اینترنتی http://aqudev.liau.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-114&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات