این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
توسعه آبزی پروری، جلد ۱۰، شماره ۳، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی تأثیر تجویز عصاره پونه (Mentha longifolia) بر فاکتورهای بیوشیمیایی خون و شاخص‌های رشد ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio)
چکیده فارسی مقاله هدف از این مطالعه، ارزیابی پیش­بالینی تأثیر تجویز عصاره آبی-الکلی پونه بر فاکتورهای بیوشیمیایی خون و شاخص­های رشد ماهی کپور معمولی است. در این آزمایش، 144 عدد ماهی کپور معمولی (با میانگین وزنی 75/10±85/87 گرم) به مدت 45 روز با غذای تجاری غنی‌شده با عصاره هیدرو الکلی پونه در غلظت‌های 0/0 (کنترل)، 1/0، 5/0 و 1 درصد به ازای هر کیلوگرم غذا تغذیه شدند. پس از گذشت 15،30 و 45 روز از آغاز آزمایش، 9 ماهی از هر تیمار به‌صورت تصادفی صید و از ساقه‌ی دمی آنها خون‌گیری شد. تلفاتی در بین ماهی­ها در طی دوره آزمایش مشاهده نگردید. افزایش معنی‌داری در سطوح گلوکز، فعالیت آنزیم آلانین آمینوترانسفراز (ALT) و آلکالین­فسفاتاز (ALP) در ماهی­های تحت تیمار 5/0 و 1 درصد عصاره­ی پونه در روز 45 مشاهده شد (05/0p<). سطح آنزیم آسپارتات آمینوترانسفراز (AST)، لاکتات دهیدروژناز (LDH)، کلسترول خون و آلبومین در روزهای 30 و 45 آزمایش در خون ماهی‌های تحت تیمار غلظت‌های 1 درصد عصاره‌ی پونه به‌طور معنی‌داری افزایش یافت (05/0p<). همچنین افزایش معنی­داری در سطح تری‌گلیسرید و کراتینین خون ماهی‌های تحت تیمار غلظت 1 درصد عصاره‌ی پونه در روز 30 آزمایش دیده شد. درحالی‌که سطح گلبولین خون ماهی‌های تحت تیمار غلظت 1 درصد عصاره­­ی پونه در روز 45 از آزمایش به‌طور معنی‌داری کاهش یافت (05/0p<)؛ اما فعالیت آنزیم کراتین فسفوکیناز (CPK) تنها در روز 15 آزمایش به‌طور معنی‌داری در خون ماهی‌های تحت تیمار غلظت 1/0 درصد عصاره‌ی پونه افزایش یافت. تجویز 5/0 و 1 درصد از عصاره‌ی پونه سبب کاهش نرخ رشد ویژه، وزن به‌دست‌آمده و وزن نهایی در روز 30 و 45 آزمایش و افزایش معنی‌داری ضریب تبدیل غذایی گردید. درحالی‌که بر اساس نتایج این تحقیق، تجویز عصاره‌ی پونه تأثیری بر شاخص چاقی ماهی‌ها نداشت. نتایج مطالعه پیش­بالینی بررسی اثر عصاره پونه بر ماهی کپور معمولی حاکی از این است که تجویز پونه (در غلظت­های بیش از 5 گرم) می­تواند با ایجاد سمیت سلولی بر فاکتورهای بیوشیمیایی خون و شاخص­های رشد ماهی­ها تأثیری منفی داشته باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Effect of administration of Mint Extract (Mentha longifolia) on Blood Biochemical Parameters and growth performance in Common Carp (Cyprinus carpio)
چکیده انگلیسی مقاله The aim of this study was to assess the effects of horse mint hydroalcoholic extract on blood biochemical factors and growth performance in common carp. In this research, 144 juveniles carp (mean weight 87.85±10.75 gr) were fed with commercial food enriched with horse mint hydro alcoholic extract at 0.0 (control), 0.1, 0.5 and 1 percent (per kg feed) for 45 days. After 15, 30 and 45 days of the experiment, 9 fish were caught and blood samples were taken from their caudal vein by a heparinized syringe. A significant increase was observed in glucose, ALT and ALP activity in fish treated with 0.5 and 1% of horse mint extract on day 45 (P< 0.05). AST and LDH activity, cholesterol and albumin levels significantly increased in fish fed with 1% horse mint extract on day 30 and 45. Also, a significant increase was observed in triglyceride and creatinine in fish treated by extract 1% on day 30, but globulin level significantly decreased in fish treated by extract 1% on day 45 (P>0.05). Based on the results CPK only increased in fish treated by 1% of mint extract on day 15. Administration of 0.5 and 1 percent of mint extract reduced the specific growth rate, gained weight and final weight on day 30 and 45. Feed conversion ratio significantly increased on day 30 and 45. However, administration of mint extract did not have any effect on condition factor. The results of the pre-clinical study to evaluate the influence of mint extract (at concentrations of more than 5 gr) on common carp indicated that cell toxicity could be due to the administration of M. longifolia on blood biochemical indices and growth performance.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله مهدی بنایی | mahdi banaee


بهزاد نعمت دوست حقی | behzad nematdoost hagi


پروانه شوکت | shokat shokat



نشانی اینترنتی http://aqudev.liau.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-62-4&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله دریافت فایل مقاله
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات