این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی، جلد ۲، شماره ۷۰، صفحات ۹۷-۱۰۹

عنوان فارسی آویشن ایرانی (Thymus persicus): گیاهی حاوی متابولیت‌های فعال با اثرات آنتی‌اکسیدانتی، ضددیابتی و ضد‌آلزایمری
چکیده فارسی مقاله مقدمه: گیاه دارویی آویشن ایرانی (Thymus persicus) از جمله گیاهان بومی ایران است که جوشانده و عصاره‌های آن استفاده‌های غذایی و دارویی فراوانی دارند. هدف: بررسی محتوای متابولیتی عصاره‌های گیاه آویشن ایرانی و تعیین بهترین عصاره از نظر میزان قدرت آنتی‌اکسیدانتی و خواص ضددیابتی و ضدآلزایمری. روش بررسی: میزان محتوای فنلی، فلاونوئیدی و تاننی نمونه‌ها، به ترتیب با معرف‌های فولین- سیکالتیو، AlCl3 و فولین- دنیس اندازه‌گیری شد و برای تعیین محتوای ساپونینی، روش وانیلین- سولفوریک اسید به کار رفت. بررسی قدرت آنتی‌اکسیدانتی عصاره‌ها با چهار روش مهار رادیکال‌های آزاد DPPH و OH، روش فسفومولیبدنیوم و تعیین قدرت کیلیت‌کنندگی یون فروس انجام شد. برای بررسی قدرت ضددیابتی نمونه‌ها میزان اثر بازدارندگی آنها بر فعالیت دو آنزیم آلفا-آمیلاز و آلفا-گلوکوزیداز و برای بررسی قدرت ضدآلزایمری، از اندازه‌گیری اثر مهاری نمونه‌ها بر روی دو آنزیم استیل و بوتیریل کولین استراز استفاده شد. نتایج: جوشانده و عصاره هیدروالکلی گیاه آویشن ایرانی دارای ترکیبات فنلی، فلاونوئیدی و تاننی بالاتری نسبت به عصاره‌های دیگر بودند. از نظر محتوای ساپونینی عصاره اتیل‌استاتی دارای بیشترین مقدار بود. بر اساس نتایج تست‌های آنتی‌اکسیدانتی جوشانده و عصاره هیدروالکلی بالاترین پتانسیل را داشتند. در تست‌های ضددیابتی (مهار آنزیم‌های آلفا-آمیلاز و آلفا-گلوکوزیداز) و ضدآلزایمری (مهار آنزیم‌های استیل و بوتیریل کولین‌استراز) نیز جوشانده و عصاره هیدروالکلی قدرت بالایی نشان دادند و به شکل معنی‌داری در مقایسه با دیگر عصاره‌ها اثر مهاری بالاتری داشتند. نتیجه‌گیری: قدرت بالای جوشانده و عصاره هیدروالکلی گیاه آویشن ایرانی از نظر اثر آنتی‌اکسیدانتی و خواص ضددیابتی و ضدآلزایمری را می‌توان به مقدار بیشتر ترکیبات فنلی، فلاونوئیدی و تاننی در این عصاره‌ها ارتباط داد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله آویشن، جوشانده، عصاره، محتوای متابولیتی، مهار آنزیمی

عنوان انگلیسی Persian Thyme (Thymus persicus): A Plant Containing Active Metabolites with Antioxidant, Anti-diabetic and Anti-Alzheimer Effects
چکیده انگلیسی مقاله Background: Thymus persicus is one of the Iranian endemic medicinal plants, that its decoction and various products have plenty of food and pharmaceutical uses. Objective: Evaluation of T. persicus products metabolite contains and determination of the best antioxidant, anti-diabetic and anti-Alzheimer extract. Methods: Samples total phenolic, flavonoid and tannin contents were determined by Folin-Ciocalteu, AlCl3, Folin-Denis reagents and for saponin content vanillin-sulfuric acid method were used. To the investigation of products antioxidant effect, DPPH and OH radical scavenging and phosphomolybdenum and ferrous ion chelating methods were employed. To evaluate of samples anti-diabetic properties α-amylase and α-glucosidase inhibitory effects, and to investigate of anti-Alzheimer potential, acetyl and butyryl cholinesterase inhibitory effect were measured. Results: Decoction and hydroalcoholic extract of T. persicus showed the highest phenol, flavonoid and tannin contents in comparison with the others. Ethyl acetate extract had the highest saponin content. According to the antioxidant assays, decoction and hydroalcoholic extract exhibited the best potential. In anti-diabetic (inhibition of α-amylase and α-glucosidase enzymes) and anti-Alzheimer (inhibition of acetyl and butyryl cholinesterase) assays, decoction and hydroalcoholic extract showed significantly higher power. Conclusion: The high ability of decoction and hydroalcoholic extract of T. persicus in antioxidant, anti-diabetic and anti-Alzheimer can be related to their high phenol, flavonoid and tannin content.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله بهور اصغری | B Asghari
Department of Horticultural Sciences Engineering, Agriculture and Natural Resources Faculty, Imam Khomeini International University, Qazvin, Iran
1- استادیار، گروه مهندسی علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه بین‌المللی امام خمینی (ره)، قزوین، ایران

فرهاد حبیب‌زاده | B Asghari
Department of Horticultural Sciences Engineering, Agriculture and Natural Resources Faculty, Imam Khomeini International University, Qazvin, Iran
2- استادیار، گروه ژنتیک و به‌نژادی گیاهی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه بین‌المللی امام خمینی (ره)، قزوین، ایران

مجید قربانی ‌نهوجی | M Ghorbani Nohooji
Medicinal Plants Research Center, Institute of Medicinal Plants, ACECR, Karaj, Iran
3- مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی، کرج، ایران


نشانی اینترنتی http://jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-2076-3&slc_lang=other&sid=1
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/88/article-88-1651730.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده other
موضوعات مقاله منتشر شده باغبانی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات