این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، جلد ۱۳، شماره ۹، صفحات ۷۷۵-۷۸۴

عنوان فارسی مقایسه اثر مهارکنندگی و ضدباکتریایی عصاره‌ی آبی و اتانولی کرفس کوهی (Kelussia odoratissima)بر تعدادی از باکتری‌های بیماری‌زا در شرایط آزمایشگاهی
چکیده فارسی مقاله gte mso 9]>l> gte vml 1]> چکیده زمینه و هدف: امروزه افزایش استفاده از آنتی‌بیوتیک‌ها و یا عدم رعایت دوز توصیه شده توسط بیماران، منجر به گسترش مقاومت باکتریایی به آنتی‌بیوتیک‌ها گردیده است. این امر منجر به افزایش تمایل به استفاده از ترکیبات جدید آنتی‌میکروبی مؤثرتر و بدون سمیت، همچون گیاهان دارویی شده است. هدف از این مطالعه بررسی و مقایسه اثرات ضدباکتریایی عصاره‌های آبی و اتانولی برگ کرفس کوهی در برخی از باکتری‌های بیماری‌زا می‌باشد. مواد و روش‌ها: در این مطالعه آزمایشگاهی، فعالیت ضدباکتریایی عصاره‌های آبی و اتانولی برگ گیاه کرفس کوهی با استفاده از روش تمام ظرف و روش انتشار در آگار به کمک دیسک بررسی شد. حداقل غلظت مهارکنندگی (Minimum Inhibitory Concentration MIC) و حداقل غلظت کشندگی(Minimum Bactericidal Concentration MBC) نیز به روش رقت لوله‌ای تعیین گردید. تجزیه و تحلیل نتایج با استفاده از آنالیز واریانس یک طرفه (One-way ANOVA)انجام شد. یافته‌ها: MIC عصاره‌های آبی و اتانولی برای استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس و استرپتوکوکوس پیوژنز به ترتیب 32 و 16 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر و برای سودوموناس آئروژینوزا به ترتیب 64 و 32 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر بود. همچنین، MBC عصاره‌های آبی و اتانولی نیز در خصوص استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس و استرپتوکوکوس پیوژنز به‌ ترتیب 64 و 32 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر و برای سودوموناس آئروژینوزا به ترتیب برابر 128و 64 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر بود. نتایج آنالیز واریانس یک طرفه نیز نشان داد با افزایش غلظت عصاره‌های آبی و اتانولی، قطر هاله بازدارندگی به طور معنی‌داری افزایش می‌یابد. نتیجه‌گیری: نتایج نشان داد عصاره اتانولی برگ کرفس کوهی در مقایسه با عصاره آبی در شرایط آزمایشگاهی اثر بازدارندگی بیشتری بر سویه‌های مورد مطالعه دارد. واژه‌های کلیدی: اثر ضدباکتریایی، عصاره‌های آبی و اتانولی، کرفس کوهی gte mso 9]>l> Normal 0 false false false EN-US X-NONE AR-SA &a
کلیدواژه‌های فارسی مقاله اثر ضدباکتریایی، عصاره‌های آبی و اتانولی، کرفس کوهی

عنوان انگلیسی Comparison of the Inhibitory and Antibacterial Effect of Aqueous and Ethanolic Extract of Kelussia odoratissima on Some Pathogenic Bacteria
چکیده انگلیسی مقاله gte mso 9]>l> M. Heidari Sureshjani[1], F. Tabatabaei Yazdi[2], A. Mortazavi[3], F. Shahidi3 Received: 20/05/2014 Sent for Revision: 09/07/2013 Received Revised Manuscript: 27/08/2014 Accepted: 09/09/2014 Background and Objective: Nowadays, the increasing use of antibiotics, or failure to comply the recommended dose by the patients, has led to the development of bacterial resistance to antibiotics. It has resulted in increasing the interest to use more efficient new anti-microbial compounds without toxicity, such as medicinal plants. The aim of this study was to compare the antibacterial activity of aqueous and ethanolic extracts of Kelussia odoratissima on some pathogenic bacteria. Materials and Methods: In this laboratory study, the antibacterial effect of aqueous and ethanolic extracts of Kelussia odoratissima leaves were investigated using pour plate and disk agar diffusion tests. Minimum Inhibitory Concentration (MIC( and Minimum Bactericidal Concentration (MBC) were also studied using the Dilution method. Analysis of results was performed using One-way analysis of variance (ANOVA). Results: MIC of aqueous and ethanolic extracts for Staphylococcus epidermidis and Streptococcus pyogenes was 32 and 16 mg/ml and for Pseudomonas aeruginosa was 64 and 32 mg/ml, respectively. MBC of aqueous and ethanolic extracts for Staphylococcus epidermidis and Streptococcus pyogenes was 64 and 32 mg/ml and for Pseudomonas aeruginosa was 128 and 64 mg/ml, respectively. The results of One-way analysis of variance showed, with increasing concentrations of ethanolic and aqueous extracts, inhibition zone was significantly increased. Conclusion: The results showed that the ethanolic extract of Kelussia odoratissima leaves had greater inhibitory effects on the strains studied in comparison with to aqueous extracts in vitro. Key words: Antimicrobial effect, Aqueous and ethanolic extracts, Kelussia odoratissima Funding: This research was funded by Department of Food Sciences and Technology, Faculty of Agriculture, Ferdowsi University of Mashhad. Conflict of interest: None declared. Ethical approval: The Ethics Committee of Ferdowsi University of Mashhad approved the study. How to cite this article: Heidari Sureshjani M, Tabatabaei Yazdi F, Mortazavi A, Shahidi F. Comparison of the Inhibitory and Antibacterial Effect of Aqueous and Ethanolic Extract of Kelussia odoratissima on Some Pathogenic Bacteria "in vitro". J RafsanjanUniv Med Sci 2014 13(9): 775-884. [Farsi] [1]- MSc Student of Food Sciences and Technology, Dept. of Food sciences and technology, Agriculture School, Ferdowsi University, Mashhad, Iran (Corresponding Author): Tel: (0382) 3222612, Fax: (0382) 3224255, E-Mail: Maryam.Heidari67@yahoo.com [2]- Associate Prof., Dept. of Food sciences and technology, Agriculture School, Ferdowsi University, Mashhad, Iran [3]- Prof., Dept. of Food sciences and technology, Agriculture School, Ferdowsi University, Mashhad, Iran gte mso 9]>l> Normal 0 false false false EN-US X-NONE AR-SA gte mso 9]>l>
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله مریم حیدری سورشجانی | m heidari sureshjani
ferdowsi univrsity
دانشگاه فردوسی
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه فردوسی (Ferdowsi university)

فریده طباطبایی یزدی | f tabatabaei yazdi
دانشگاه فردوسی
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه فردوسی (Ferdowsi university)

سید علی مرتضوی | a. mortazavi
دانشگاه فردوسی
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه فردوسی (Ferdowsi university)

فخری شهیدی | f. shahidi
دانشگاه فردوسی
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه فردوسی (Ferdowsi university)


نشانی اینترنتی http://journal.rums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1725-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده 1
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات