مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، جلد ۱۴، شماره ۴، صفحات ۲۵۷-۲۶۸

عنوان فارسی بررسی اثر ضد باکتریایی عصاره متانولی و آبی میوه گیاه Vaccinium arctostaphylos بر برخی از گونه‌های سالمونلا در شرایط آزمایشگاهی
چکیده فارسی مقاله gte vml 1]> چکیده زمینه و هدف: عفونت‌های ناشی از سالمونلا یا سالمونلوز مانند تیفوئید، باکتریمی، انتروکولیت معضل بزرگ بهداشتی در جهان، به خصوص در کشورهای در حال توسعه از جمله کشور ما محسوب می‌شوند. این مطالعه به منظور بررسی اثر ضد باکتریایی عصاره متانولی و آبی میوه گیاه واکسینیوم آرکتوستافیلوس بر روی گونه‌هایی از سالمونلا انجام شد. مواد و روش‌ها: مطالعه حاضر نوعی مطالعه آزمایشگاهی است. عصاره متانولی و آبی میوه گیاه واکسینیوم آرکتوستافیلوس به دو روش خیساندن و سوکسله تهیه شد. اثر ضد میکروبی عصاره علیه سالمونلا تیفی (PTCC: 1609) و 6 نمونه بالینی سالمونلا به روش انتشار در آگار بررسی گردید. با استفاده از روش میکرودایلوشن حداقل غلظت مهار کنندگی [(MIC) Minimal inhibitory concentration ] و حداقل غلظت کشندگی [(MBC) Minimal bactericidal concentration ] عصاره‌ها تعیین شد. یافته‌ها: تمام سویه‌های مورد مطالعه نسبت به عصاره متانولی و آبی میوه گیاه واکسینیوم آرکتوستافیلوس حساس بودند. میانگین قطر هاله عدم رشد ناشی از عصاره‌ها بر باکتری‌های مورد آزمون در محدوده 6/26-6/6 میلی‌متر به دست آمد. همچنین، آزمون آماری نشان داد ارتباط معناداری بین افزایش غلظت عصاره‌ها و قطر هاله عدم رشد وجود دارد (001/0>p). مقادیر MIC بین 50 تا 200 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر و مقادیر MBC بین 100 تا 400 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر تعیین گردید. نتیجه‌گیری: عصاره متانولی و آبی تهیه شده از میوه گیاه واکسینیوم آرکتوستافیلوس بر روی رشد باکتری سالمونلا اثر مهار کنندگی دارد. واژه‌های کلیدی: سالمونلا، واکسینیوم آرکتوستافیلوس، عصاره آبی، عصاره متانولی، اثر مهارکنندگی
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Evaluation of the Antibacterial Effect of Methanol and Aqueous Extracts of Vaccinium Arctostaphylos Fruit against Salmonella spp in vitro
چکیده انگلیسی مقاله Background and Objective: Salmonella infections, or salmonellosis such as typhoid, bacteremia, enterocolitis are the major health problem worldwide, especially in developing countries including Iran. This study aimed to evaluate the antibacterial effect of methanol and aqueous extracts of Vaccinium arctostaphylos fruit against Salmonella spp. Materials and Methods: The present study is an experimental one Methanol and aqueous extracts of Vaccinium arctostaphylos fruit were prepared by maceration and Soxhlet method. Antimicrobial effects of the extracts were evaluated by agar diffusion method against Salmonella typhi (PTCC: 1609) and six clinical strains of Salmonella. Minimal inhibitory concentration (MIC) and minimal bactericidal concentration (MBC) were determined by micro-dilution method. Results: All of the studied strains were sensitive to the aqueous and methanol extracts of Vaccinium arctostaphylos fruit. The mean zones of inhibition were obtained in ranging from 6.6 to 26.6 mm. Statistical analysis showed a significant difference between the mean diameters of inhibition zone and increased extracts concentrations (p< 0.001). The MIC values were ranged from 50-200 mg/ml, whereas the MBC values from 100- 400 mg/ml. Conclusion: Methanol and aqueous extracts of Vaccinium arctostaphylos fruit had inhibitory activity against Salmonella spp. Key words: Salmonella, Vaccinium arctostaphylos, Methanol extract, Aqueous extract, Inhibitory effect Funding: This research was funded by Falavarjan Branch, Islamic Azad University. Conflict of interest: None declared. Ethical approval: This article does not need permission from the Ethics Committee because the information in this article was derived from a non-animal research. How to cite this article: Moeini F, Mahammadi-Sichani M, Shahanipoor K. Evaluation of the Antibacterial Effect of Methanol and Aqueous Extracts of Vaccinium Arctostaphylos Fruit against Salmonella spp in vitro. J RafsanjanUniv Med Sci 2015 14(4): 257-68. [Farsi]
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله فاطمه معینی | f. moeini
department of microbiology, falavarjan branch, islamic azad university, isfahan, iran.
فلاورجان- دانشگاه آزاد اسلامی - گروه میکروبیولوژی
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات (Islamic azad university science and research branch)

مریم محمدی سیچانی | m mohammadi sichoni
department of microbiology, falavarjan branch, islamic azad university, isfahan, iran.
فلاورجان- دانشگاه آزاد اسلامی - گروه میکروبیولوژی
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات (Islamic azad university science and research branch)

کهین شاهانی پور | k. shahanipoor
department of biochemistry, falavarjan branch, islamic azad university, isfahan, iran.
فلاورجان- دانشگاه آزاد اسلامی - گروه بیوشیمی
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات (Islamic azad university science and research branch)


نشانی اینترنتی http://journal.rums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-859-2&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده 1
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات