تحقیقات دامپزشکی، جلد ۷۱، شماره ۳، صفحات ۳۱۱-۳۲۰

عنوان فارسی مطالعه نقش حفاظتی دانکهای دوپوشینهای آلژینات کلسیم-کیتوزان- نانوذرات اودوراژیت S۱۰۰ حاصل از ریزپوشانی باکتری لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس به عنوان فلور غالب روده انسان و حیوانات
چکیده فارسی مقاله زمینه مطالعه: پروبیوتیک‌ها دارای اثرات سودمند زیادی می‌باشند و توانایی زنده‌مانی پایین آن‌ها در شرایط دشوار اسیدی صفراوی دستگاه‌گوارش و شرایط محصولات غذایی، محققین را همیشه به پیدا کردن راه‌های حل این مشکل تشویق کرده است. ریزپوشانی به عنوان یک روش کارا اثر قابل توجهی در این زمینه داشته است. هدف: این مطالعه با هدف بررسی نقش حفاظتی دانک‌های دوپوشینه‌ای آلژینات کلسیم-کیتوزان- نانوذرات اودوراژیت S100 حاصل از ریزپوشانی باکتری لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس بعنوان فلور غالب روده انسان و حیوانات انجام گرفت. روش کار: پس از فعال‌سازی باکتری استارتر ل. اسیدوفیلوس در محیط MRS broth، برای خالص‌سازی باکتری از سانتریفیوژ (سرعتrpm‌5000 به مدت min‌10) استفاده شد. ریزپوشانی باکتری پروبیوتیک به روش اکستروژن انجام گرفت. بررسی استحکام دانک‌ها در طول h 12 و بررسی میزان زنده‌مانی باکتری‌ها در طول min 120 در درون  اسیدهیدروکلریک، بافرفسفات و محلول پودر دایجستیو در دو حالت با و بدون تنش مکانیکی انجام گرفت. جهت کشت از محیط  MRS-Salicin-agar و روش کشت سطحی و گرمخانه‌گذاری در دمای oC‌37 به مدت  48 ساعت استفاده شد. داده‌ها بوسیله آزمون t-test مستقل مورد آنالیز قرار گرفتند. نتایج: شکل و اندازه دانک‌ها بوسیله میکروسکوپ نوری نشان داده شد. نتایج نشان دادند که میزان زنده‌مانی باکتری‌های ریزپوشانی-شده در شرایط فوق در دو حالت با و بدون تنش مکانیکی بطور معنی‌داری بیشتر از باکتری‌های آزاد می‌باشد (05/0>p). نتیجه‌گیری نهایی: ریزپوشانی با آلژینات کلسیم-کیتوزان-اودوراژیت S100 نقش مهمی در ارتقای میزان زنده‌مانی پروبیوتیک ل. اسیدوفیلوس ایفا می‌کند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Study of protective role of double coated beads of calcium alginate-chitosan-eudragit s100 nanoparticles achieved from microencapsulation of Lactobacillus acidophilus as a predominant flora of human and animals gut
چکیده انگلیسی مقاله BACKGROUND: Probiotics have more functional effects and less survival  under hard acidic-bile circumstances of digestive system, and foodstuff products situation has persuaded investigators to find techniques to resolve this problem. Microencapsulation as a useful method has a perceptible effect in this regard. Objectives: The aim of this study was to assess the protective role of double coated beads of calcium alginate-chitosan-eudragit S100 achieved from microencapsulation of Lactobacillus acidophilus as a predominant flora of human and animals gut. Methods: Following activation of starter culture of L.acidophilus in MRS-broth medium,  centrifuge (at aspeed of 5000 rpm for 10 minutes) was used to purify bacteria. Extrusion technique was used for Microencapsulation of probiotic bacterium. The survey of beads solidity was carried out for 12 hours and the study of survival of microencapsulated bacteria was done for 120 minutes inside hydrochloric acid, phosphate buffer and digestive powder solution.  MRS-Salicin-agar and pour plate method and incubation at 37oC for 48 h was done for cultivation. Data were analyzed by means of an independent t-test. Results: Shape and size of beads were shown by optical microscope. The consequences demonstrated that survivability of microencapsulated bacteria in the mentioned conditions, in both situation with and without mechanical tensions, is significantly more than free bacteria (p< 0/05). Conclusions: Microencapsulation with calcium alginate- chitosan-eudragit S100 plays a significant role  in increasing the rate of L. acidophilus viability.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله هادی پورجعفر |
گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران- ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)

نگین نوری |
گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران- ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)

حسن گندمی نصرآبادی | gandomi nasrabadi
گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران- ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)

افشین آخوندزاده بستی | akhondzadeh basti
گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران- ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)


نشانی اینترنتی http://jvr.ut.ac.ir/article_58729_08187ebcc233adadb28950d91f96fcfb.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات