تحقیقات تولیدات دامی، جلد ۱، شماره ۴، صفحات ۴۵-۵۱

عنوان فارسی اثر سطوح مختلف اسید بنزوئیک بر عملکرد و خصوصیات لاشه جوجه‌های گوشتی
چکیده فارسی مقاله هدف از انجام این آزمایش بررسی اثر سطوح مختلف مکمل اسید بنزوئیک بر عملکرد و خصوصیات لاشه جوجه‌های گوشتی بود. به‌همین منظور، 120 قطعه جوجه یک‌روزه سویه راس 308 در قالب یک طرح کاملاً تصادفی با 4 تیمار، 3 تکرار و 10 مشاهده به‌مدت 42 روز پرورش داده شد. تیمارهای غذایی شامل سطوح 0، 25/0، 50/0 و 1 درصد اسید بنزوئیک بود. صفات عملکردی مورد نظر شامل متوسط افزایش وزن، متوسط مصرف خوراک و ضریب تبدیل غذایی بودند. افزودن اسید بنزوئیک به جیره غذایی موجب کاهش معنی‌دار (05/0P<) مصرف خوراک جوجه‌های گوشتی شد، به طوری ‌که بیشترین میزان مصرف خوراک در تیمار شاهد مشاهده شد. از لحاظ متوسط افزایش وزن بدن بین تیمار شاهد و تیمار‌های 25/0 و 5/0 درصد اسید بنزوئیک تفاوت معنی‌داری (05/0
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Effect of dietary supplementation of benzoic acid on performance and carcass characteristics of broiler chickens
چکیده انگلیسی مقاله The objective of this study was to investigate the effect of different levels of benzoic acid on performance and carcass characteristics of broiler chickens. To this purpose 120 one-day-old Ross 308 chickens were examined with a completely randomized design with 4 treatments, 3 replications and 10 sub sampling that were reared for 42 days. Dietary treatments included of the 0, 0.25, 0.5 and 1 percent levels of benzoic acid. Properties were measured included weight gain, feed intake and feed conversion rate. Dietary supplementation of benzoic acid significantly decreased feed intake of chickens (P< 0.05) and the highest feed intake observed in control group. There was no significant difference between BA0.25 and BA0.5 groups in terms of body weight gain (P>0.05). Supplementing 1% benzoic acid in the diet resulted in significant decrease in body weight gain (P< 0.05). Use of 0.25 and 0.5percent benzoic acid in the broilers diet in contest of control group significantly decrease FCR (P< 0.05). Also inclusion of benzoic acid in the diet resulted in significant decrease breast to carcass weight ratio in 0.5percent treatment (P< 0.05) but thigh to carcass weight ratio significantly increased in the treatment of 0.5 percent of benzoic acid than control group. Regarding to present results, suggested that use of 0.5 percent dietary supplementation of benzoic acid in broiler chickens is possible without negative effects on performance and carcass characteristics.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله آیدا جعفری صیادی | jafari sayadi
فارغ التحصیل کارشناسی ارشد، گروه علوم دامی، دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه گیلان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه گیلان (Guilan university)

اردشیر محیط |
استادیارگروه علوم دامی دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه گیلان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه گیلان (Guilan university)

نریمان میراعلمی |
دامپزشک مسئول آزمایشگاه تشخیص دامپزشکی گیلان

امیر هادی پور |
فارغ التحصیل کارشناسی ارشد، گروه علوم دامی، دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه گیلان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه گیلان (Guilan university)


نشانی اینترنتی http://ar.guilan.ac.ir/article_248_60cd2252f6502a5db05e2890f54fd423.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات