|
تحقیقات تولیدات دامی، جلد ۳، شماره ۳، صفحات ۴۵-۵۵
|
|
|
عنوان فارسی |
تأثیر سطوح مختلف بذر خرفه بر فراسنجه های خونی، مینرال های پلاسما، آنزیم های کبدی و برخی خصوصیات تخم مرغ در مرغان تخم گذار |
|
چکیده فارسی مقاله |
این مطالعه به منظور تعیین اثر سطوح مختلف بذر خرفه بر برخی خصوصیات تخممرغ، متابولیتهای سرم، مینرالهای پلاسما و فعالیت آنزیمهای کبدی سرم خون در مرغان تخمگذار لگهورن، سویه های-لاین (W-36) در قالب طرح کاملاً تصادفی با 3 تیمار، 4 تکرار و 8 قطعه مرغ تخمگذار در هر تکرار در سن 32 تا 42 هفتگی انجام شد. تیمارهای آزمایشی عبارت بودند از: 1- تیمار شاهد (کنترل)، 2- تیمار حاوی 1% بذر خرفه و 3- تیمار حاوی 2% بذر خرفه. خصوصیات تخممرغ بهصورت دورههای 4 هفتهای و متابولیتهای خونی در انتهای دوره آزمایش اندازهگیری شد. نتایج نشان داد از میان صفات مربوط به تخممرغ، میانگین وزن تخممرغ و درصد سفیده تخممرغ در اثر مصرف 1% بذر خرفه افزایش معنیداری داشت (05/0P<). غلظت کلسیم، فسفر، آهن و منیزیم خون و همچنین غلظت کلسترول و تریگلیسرید خون و زرده تخممرغ تحت تأثیر معنیدار بذر خرفه قرار نگرفت (05/0
|
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
بذر خرفه، متابولیت های خونی، مرغان تخم گذار، |
|
عنوان انگلیسی |
Effect of different levels of purslane seed on blood parameters, plasma minerals, liver enzymes and some egg characteristics in laying hens |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
This study was conducted to determine the effect of different levels of purslane seed on some egg characteristics, serum metabolites, plasma minerals and serum enzymes activity in leghorn laying hens, strain hy-line (W36) in a completely randomized design with 3 treatments, 4 replicates and 8 hens in each replicate at the age of 32 to 42 weeks. The experimental treatments were; 1- Control treatment, 2- Treatment containing 1% purslane seed and 3- Treatment containing 2% purslane seed. Egg characteristics for 4-week periods and blood metabolites were measured at the end of the experimental period. The results showed that among of egg characteristics, average egg weight and albumin percent were significantly increased by consumption of 1% purslane seed (P< 0.05). Concentration of calcium, phosphorus, iron and magnesium in blood as well as concentrations of cholesterol and triglyceride in blood and egg yolk were not significantly affected by purslane seed (P>0.05). Blood glucose level was significantly decreased by consumption of purslane seed (P< 0.05). HDL concentrations significantly increased by consumption of 2% purslane seed (P< 0.05). Concentrations of liver enzymes AST, ALT, ALK, LDH wer not affected by different levels of purslane seed (P>0.05). The results of this study showed that level of 1% purslane seed can have positive effects on laying hens. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
Purslane seed, Blood metabolites, Egg characteristics |
|
نویسندگان مقاله |
مصیب شلایی | دانش آموخته کارشناسی ارشد علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بیرجند سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه بیرجند (Birjand university)
سید محمد حسینی | seyed mohammad استادیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بیرجند سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه بیرجند (Birjand university)
|
|
نشانی اینترنتی |
http://ar.guilan.ac.ir/article_90_2c7efd3d99b0ff9650f5b81f323dc777.pdf |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
|
نوع مقاله منتشر شده |
|
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|