تحقیقات تولیدات دامی، جلد ۴، شماره ۴، صفحات ۴۷-۶۱

عنوان فارسی اثر انتروکوکوس فاسیوم مجرای گوارشی سبزقبا و لاکتوفید بر عملکرد، فراسنجه های خونی و جمعیت میکروبی روده جوجه‌های گوشتی
چکیده فارسی مقاله هدف از این پژوهش، ارزیابی اثر انتروکوکوس فاسیوم مجرای گوارشی سبزقبا و پروبیوتیک لاکتوفید بر عملکرد، فراسنجه­های خونی و جمعیت میکروبی روده در جوجه‌های گوشتی بود. تعداد 280 قطعه جوجه یک روزه نر سویه راس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی با 7 تیمار، 4 تکرار و 10 قطعه جوجه در هر تکرار توزیع شد. تیمارهای آزمایشی شامل 1- شاهد 2- اسپری لاکتوفید روی پرنده 3- آشامیدنی لاکتوفید 4- اسپری+ آشامیدنی لاکتوفید 5- اسپری باکتری انتروکوکوس فاسیوم دستگاه گوارش سبزقبا (SE) روی پرنده 6- آشامیدنی SE 7- آشامیدنی + اسپری SE بودند. برای اسپری و آشامیدنی از محلول حاوی از CFU 1011×1 باکتری در روزهای اول، دهم، بیست و چهارم و سی ‌و پنجم استفاده شد. در 24 و 42 روزگی دو قطعه پرنده از هر تکرار کشتار و صفات بررسی گردید و فراسنجه‌های خونی نیز با خونگیری در 28 و 42 روزگی از دو پرنده از هر تکرار مطالعه شد. لاکتوفید و SE باعث افزایش معنی‌دار وزن بدن پایان دوره و کاهش معنی‌دار ضریب تبدیل خوراک شد. عیار پادتن بر ضد SRBC در تیمارهای‌ آزمایشی (12/8) در مقایسه با شاهد (83/5) افزایش یافت ولی عیار IgM و IgG‌ تغییر معنی­داری در مقایسه با شاهد نشان نداد. غلظت کلسترول (176 به 121) و تری‌گلیسرید (105 به 65)، با افزودن لاکتوفید و SE به طور معنی‌داری کاهش یافت. جمعیت میکروبی ژژنوم نیز نشان داد که با افزودن پروبیوتیک یا SE، جمعیت باکتری‌های گرم مثبت افزایش (05/4 به 38/18) و باکتری‌های گرم منفی (68/13 به 99/4) کاهش یافت. بنابراین استفاده از لاکتوفید یا SE به روش آشامیدنی یا توأم آشامیدنی و اسپری احتمالاً باعث بهبود عملکرد، کاهش کلسترول و تری‌گلیسرید خون و افزایش پاسخ ایمنی و جمعیت باکتریایی گرم مثبت مجرای گوارشی جوجه‌های گوشتی شد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Effect of Enterococcus facium isolates from Coracias garrulus and Lactofeed probiotic on performance, blood parameters and intestine microflora of broiler chickens
چکیده انگلیسی مقاله The purpose of this study was to investigate the effect of Enterococcus facium isolates from intestine of Coracias Garrulus(SE) and lactofeed probiotic on performance and carcass characteristics parameters of broiler chickens. A total of 280 chicks were arranged into 28 experimental units with 7 treatments in a completely randomized design. The treatments were included control, spraying Lactofeed, drinking Lactofeed and spraying+ drinking Lactofeed(LF) and spraying SE, drinking SE and spraying+ drinking SE. Spraying and drinking suspension with 1×1011 cfu were done on 1, 10, 24 and 35 days. The blood of two birds from each replicate was gathered at 28 and 42days. The body weight was increased when birds received SE and LF. The FCR were lower in birds received drinking probiotic and in spraying+ drinking SE as compared to control. The addition of SE and LF were decreased the serum cholesterol (176 vs, 121 and triglyceride (105 vs. 65)concentration of broilers. The antibody response against SRBC was increased in birds received SE and LF (8.12 vs. 5.83. The jejunum population of gram positive (4.05 vs. 18.38) and gram negative bacteria (13.68 vs. 4.99) were increased and decreased, respectively, in experimental treatments. It is concluded that supplementation of Enterococcus faciumisolates or lactofeed probiotic to water of chicks or spraying may improve the body weight and FCR, immune system and jejunum microflora of broiler chickens.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله حسین جهانبانی |
دانشجوی پرورش و مدیریت تولید طیور، گروه علوم دامی، دانشگاه بیرجند
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه بیرجند (Birjand university)

سید جواد حسینی واشان | seyed javad hosseini vashan
استادیار گروه علوم دامی، دانشگاه بیرجند
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه بیرجند (Birjand university)

سید احسان غیاثی | seyed ehsan
استادیار گروه علوم دامی، دانشگاه بیرجند
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه بیرجند (Birjand university)

عباس محمدی |
استادیار گروه گیاهپزشکی، دانشگاه بیرجند
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه بیرجند (Birjand university)


نشانی اینترنتی http://ar.guilan.ac.ir/article_1638_4aac67b17aaf3f574ebd04407c69eb0b.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات