تحقیقات تولیدات دامی، جلد ۵، شماره ۲، صفحات ۱-۱۱

عنوان فارسی بررسی اسیدیته دستگاه گوارش و خصوصیات استخوان درشت‏نی مرغان تخم‏گذار تغذیه شده با مکمل‏های آنتی‏بیوتیک، اسید آلی، پروبیوتیک و پری‏بیوتیک
چکیده فارسی مقاله این مطالعه به منظور بررسی اثر استفاده از مکمل­های آنتی‏بیوتیک، اسید آلی، پروبیوتیک و پری‏بیوتیک بر اسیدیته بخش­های مختلف دستگاه گوارش، مواد معدنی پلاسمای خون و خصوصیات استخوان درشت­نی مرغان تخم‏گذار انجام شد. آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی با 160 قطعه مرغ تخم‏گذار سویه های-لاین (W-36) از سن 32 تا 42 هفتگی با 5 تیمار، 4 تکرار و 8 قطعه مرغ تخم‏گذار در هر تکرار انجام گرفت. تیمارهای آزمایشی شامل: 1- تیمار شاهد (جیره پایه، بدون افزودنی)، 2- جیره پایه + 150 گرم در تن آنتی­بیوتیک اکسی تتراسایکلین، 3- جیره پایه + 3 کیلوگرم در تن مکمل اسید آلی اُرگاسید، 4- جیره پایه + 50 گرم در تن پروبیوتیک پروتوکسین و 5- جیره پایه + 2 کیلوگرم در تن پری­بیوتیک مانان الیگوساکارید بودند. نتایج نشان داد اسیدیته چینه­دان، دئودنوم و ژژنوم در اثر استفاده از مکمل اسید آلی بطور معنی­داری کاهش یافت (05/0P<). غلظت مواد معدنی پلاسمای خون (کلسیم، فسفر، منیزیم و آهن) و همچنین کلسیم و فسفر استخوان درشت­نی تحت تأثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفت (05/0
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Acidity of gastrointestinal tract and tibia characteristics of laying hens fed diets supplemented with antibiotic, organic acid, probiotic and prebiotic
چکیده انگلیسی مقاله This study was conducted to investigate the effect of antibiotic, organic acid, probiotic and prebiotic on acidity of the gastrointestinal tract, blood plasma minerals concentrations and tibia characteristics of laying hens. The experiment was carried out as a completely randomized design with 160 laying hens of hy-line strain (w-36) from 32 to 42 weeks of age with 5 treatments, 4 replicates and 8 hens in each replicate. The experimental dietary treatments consisted: 1-basal diet, 2-basal diet + 150 g/ton of diet antibiotic (oxy tetracycline), 3-basal diet + 3 kg/ton of diet organic acid supplementation, 4- basal diet + 50 g/ton of diet probiotic protoxin, and 5- basal diet + 2 kg/ton of diet prebiotic mannan oligosaccharide. Dietary organic acid supplementation significantly decreased the acidity of crop, duodenum and jejunum (P< 0.05). Blood plasma minerals (Ca, P, Mn and Fe) concentrations and also calcium and phosphorus of tibia were not significantly affected by dietary treatments (P>0.05). Tibia ash and external diameter of it significantly increased by organic acid (P< 0.05). Also use of organic acid and probiotic supplements improves strength and resistance against impact of tibia. The results obtain from this study indicate that use of organic acid supplementation can have beneficial effects on tibia characteristics of laying hens.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله مصیب شلایی |
دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه بیرجند (Birjand university)

سید محمد حسینی | seyed mohammad
استادیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه بیرجند (Birjand university)


نشانی اینترنتی http://ar.guilan.ac.ir/article_1866_cd5c38b3e583524d4b37845bf1ececd4.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات