این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 8 آبان 1404
علوم باغبانی ایران
، جلد ۴۹، شماره ۲، صفحات ۳۰۱-۳۱۲
عنوان فارسی
تأثیر اسید سالیسیلیک بر ویژگیهای پاداکسندگی انگور رقمهای "شاهانی" و "فخری"
چکیده فارسی مقاله
انگور (Vitis vinifera L.) ترکیبهای پاداکسندۀ (آنتیاکسیدان) بسیار سودمندی برای انسان دارد. متأسفانه اغلب ترکیبهای پاداکسنده مانند فلاونوئیدها در هنگام رسیدگی انگور کاهش مییابد. در این زمینه بررسی تیمار محرک (الیسیتور)هایی برای افزایش این ترکیبها در هنگام مصرف لازم است. در این تحقیق تأثیر تیمار اسید سالیسیلیک در سه غلظت 0(شاهد)، 1/0 و 1 میلیمولار بهصورت محلولپاشی روی برگ و میوۀ دو رقم انگور "شاهانی" (رنگ حبه سیاه) و "فخری" (رنگ حبه سبز) در دو مرحلۀ غورگی و رسیدگی رشد میوه بررسی شد. شاخص تشخیص مرحلۀ غورگی میزان اسیدیته و اندازۀ حبه و مرحلۀ رسیدگی، آبدار و شیرین بودن حبهها بود. این بررسی در سال 1392 روی تاکهای واقع در باغ "مرکز تحقیقات انگور ملایر" انجام شد. تاکهای مورد آزمایش ده ساله و نظام پرورشی آنها بهصورت کشت ردیفی و روش آبیاری قطرهای بود. این آزمایش در قالب طرح کامل تصادفی (CRD) با هفت تیمار و سه تکرار بود. نتایج نشان داد، بیشترین میزان کاروتنوئیدها در مرحلۀ غورگی در پوست میوۀ رقم "شاهانی" و "فخری" تیمارشده با غلظت 1/0 میلیمولار اسید سالیسیلیک به ترتیب با مقادیر 65/73 و 94/69 میلیگرم بر گرم وزن تر بود. نتایج مقایسۀ دو مرحلۀ رشدی همچنین نشان داد، بالاترین میزان آنتوسیانینها در مرحلۀ رسیدگی در پوست میوه و برگ رقم "شاهانی" تیمارشده با غلظت 1/0 میلیمولار اسید سالیسیلیک به ترتیب با مقادیر 21/3 و 343/2 میلیگرم بر گرم وزن تر بود. در سنجش میزان فلاونوئید کل نیز مشاهده شد، اثر افزایشی غلظت 1/0 میلیمولار اسید سالیسیلیک بر میزان فلاونوئید کل برگ و همۀ قسمتهای میوه (بهجز بذر) هر دو رقم "شاهانی" و "فخری" در مرحلۀ رسیدگی مؤثرتر بود. تیمار اسید سالیسیلیک همچنین میزان فعالیت پاداکسندگی بیشتر قسمتهای هر دو رقم را در مرحلۀ غورگی با غلظت 1/0 میلیمولار و در مرحلۀ رسیدگی با غلظت 1 میلیمولار بهطور مؤثری افزایش داد.این نتایج نشان داد، استفاده از مواد رایجی مانند اسید سالیسیلیک میتواند ویژگی پاداکسندگی انگور را به هنگام رسیدگی بهشدت افزایش دهد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
انگور، رسیدگی، فعالیت پاداکسندگی، فلاونوئید،
عنوان انگلیسی
The effect of salicylic acid on antioxidant properties of "Shahani" and "Fakhri" grapes cultivars
چکیده انگلیسی مقاله
Grape (Vitis vinifera L.) contains antioxidant compounds which are very useful for human. Unfortunately, most of the antioxidant compounds, such as flavenoides, are reduced during grape ripening stages. Therefore, the study of elicitors for increasing these compounds at the time of ripening, is necessary. In this study, the effect of salicylic acid (SA) spraying in three concentrations of 0 (control), 0.1 and 1mM on the leaves and fruits of two grape cultivars "Shahani" (with black berries) and "Fakhri" (with green berries) at two growth stages (unripe and ripe) were investigated. Detection indicators at unripe stage were acidity and berry size, and at ripe stage were juiciness and total soluble solid of berries . This study was conducted in 2013-2014 on the vineyards of the "Malayer Grape Research Center". The experimental vines were ten years old and their growing system was a row planting and drip irrigation method. This experiment was carried out based on completely randomized design (CRD) with seven treatments and three replications. The results showed that the maximum amount of carotenoids were at the unripe stage in the fruit skin of "Shahani" and "Fakhri" cultivars treated by SA at 0.1mM concentration to amount 73.65 and 69.94 mg/gFW, respectively. Results of comparing two growth stages showed that the maximum amount of anthocyanins were at ripe stages in the fruit skin and leaves of "Shahani" cultivar treated by SA at 0.1mM concentration to amount 3.21 and 2.343 mg/g FW respectively. In addition, Measurement of total flavonoids content as showed the increasing effect of SA at 0.1mM concentration on total flavonoids of leaves and all parts of fruits (exception of seeds) both "Shahani" and "Fakhri" cultivars at ripe stages were more effective. Also, SA treatment as significantly increased the antioxidant activity content of most parts both cultivars at unripe stages at 0.1mM concentration and ripe stages at 1mM concentration. These results showed that the use of common materials, such as SA, can greatly increase antioxidant properties of grapes during ripe stage.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Antioxidant activity, Flavonoids, Grape, Ripe
نویسندگان مقاله
فاطمه نظری |
دانشجوی کارشناسی ارشد فیزیولوژی گیاهی، دانشکدۀ علوم دانشگاه ملایر، ایران
موسی رسولی |
استادیار گروه علوم باغبانی و فضای سبز، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه ملایر، ایران
معصومه ملکی |
استادیار گروه زیستشناسی، دانشکدۀ علوم پایۀ دانشگاه ملایر، ایران
نشانی اینترنتی
https://ijhs.ut.ac.ir/article_67795_d4a1e2f13a2bbe3d360a2d341d680494.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/949/article-949-1553161.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات