این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 16 آبان 1404
اقتصاد کشاورزی و توسعه
، جلد ۲۴، شماره ۹۴، صفحات ۲۴۵-۲۷۱
عنوان فارسی
آثار رفاهی سیاست اصلاح نظام یارانهها بر بازار گندم، آرد و نان در ایران
چکیده فارسی مقاله
چکیده در این مطالعه آثار اقتصادی آزادسازی قیمت حاملهای انرژی در بازار گندم، آرد و نان با استفاده از یک مدل برنامه ریزی ریاضی قیمت درونزا بررسی شد. نتایج نشان داد که کاهش یارانهها و آزادسازی قیمت حاملهای انرژی منجر به کاهش تولید گندم، افزایش قیمت گندم و آرد و نان، افزایش واردات گندم و آرد، افزایش گندم تخصیصیافته به تولید آرد و افزایش آرد تخصیصیافته به تولید نان خواهد شد. به دنبال این تغییرات، حذف یارانه انرژی در کوتاهمدت و بلندمدت موجب کاهش مازاد مصرف کنندگان و خالص صادرات و همچنین افزایش عواید دولت، مازاد تولیدکنندگان و هزینههای تولید آرد و نان خواهد شد.در پایان پیشنهاد می شود که سیاستهای تکمیلی همانند توسعه بذرهای اصلاح شده، کاهش ضایعات و ارتقای تکنولوژی تولید آرد و نان همگام با اصلاح یارانهها جهت جبران کاهش صورت گرفته در رفاه اجتماعی انجام پذیرد. طبقهبندی JEL:C02 ، C61، D18، D60، I31، I38، L11
کلیدواژههای فارسی مقاله
یارانه، انرژی، رفاه، بازار، گندم، آرد، نان
عنوان انگلیسی
Welfare Impacts of the Subsidy Reform Policy on Wheat, Flour and Bread Market in Iran
چکیده انگلیسی مقاله
Abstract This study evaluates the economic effects of the liberalization of energy carrier prices on the wheat, flour and beard markets, using price endogenous mathematical programming model. The results showed that the reduction of subsidies resulted in decrease in wheat production and increase in price, import and wheat allocated to flour in the wheat market and as well, will lead to increase in price, import and flour allocated to bread in the market of flour and bread. Following these changes, the removal of energy subsidies in the short term and long term, cause decrease in the consumer’ surplus, net exports as well as increased producers surplus, government gain and the costs of production of flour and bread. Finally, it is recommended to implement complementary policies (such as improved seeds, reducing waste and improving flour and bread production technology) coinciding with performing the reform to compensate the reduction in social welfare. JEL Classification: C02, C61, D18, D60, I31, I38, L11 Keywords: Subsidy, Energy, Welfare, Market, Wheat, Flour, Bread
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
سید حبیب الله موسوی | s h mosavi
دانشگاه تربیت مدرس
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)
مهرداد باقری | m. bagheri
دانشگاه پیام نور، تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه پیام نور تهران (Payame noor university)
نشانی اینترنتی
http://aead.agri-peri.ir/browse.php?a_code=A-10-28-84&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
دریافت فایل مقاله
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تخصصی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات