این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 25 شهریور 1404
علوم و تکنولوژی پلیمر
، جلد ۳۱، شماره ۶، صفحات ۵۷۵-۵۹۲
عنوان فارسی
پیرولیز زیستپلاستیکهای بر پایه آمیختههای ژلاتین گاوی-آرد سیبزمینی و پروتئین آب پنیر-آرد سیبزمینی و تحلیل سینتیکی و ترمودینامیکی آنها
چکیده فارسی مقاله
فرضیه: در این پژوهش، فرایند پیرولیز زیستپلاستیکهای تهیهشده از آمیخته دو پروتئین حیوانی و آرد کامل سیبزمینی مطالعه و سپس، رفتار سینتیکی و ترمودینامیکی آنها طی فرایند پیرولیز بررسی شد. پروتئینهای استفادهشده در این مطالعه شامل پروتئین آب پنیر و ژلاتین گاوی بود که از ضایعات صنایع پرورش و فراورش محصولات دامی استخراج شدند.روشها: برای بررسی سینتیک تخریب گرمایی از روشهای مختلف همتبدیلی شامل Friedman،وFlynn-Wall-Ozawa،وKissinger-Akahira-Sunose و Starink استفاده شد. با هر یک از این مدلها، پارامترهای سینتیکی تجزیه گرمایی برای نمونههای زیستپلاستیک شامل آمیختههای ژلاتین گاوی-آرد کامل سیبزمینی (BG) و پروتئین آب پنیر- آرد کامل سیبزمینی (Wh) و نیز آرد کامل سیبزمینی به تنهایی (P) بهعنوان شاهد محاسبه شد. یافتهها: نتایج نشان داد، محدوده انرژی فعالسازی بر اساس روش Friedman برای زیستپلاستیکهای بر پایه آمیخته BG، وWh و شاهد به ترتیب 60.15-214.65، 59.16-264.07وkJ/mol 50.38-216.68 تغییر کرده است. تخمین مدل واکنش با استفاده از روش Criado در دو شرایط تبدیل (a)، اول بین 0.1 تا 0.4 و دوم بین 0.1 تا 0.9، با هدف پوششدهی رفتار زیستپلاستیکها در دو شیوه فراورش و تولید انرژی تجدیدپذیر نشان داد، در تمام زیستپلاستیکهای بررسیشده، مدل Valensi و(D2) در شیوه فراورش و مدل Jander و(D3) در شیوه دوم بهترین برازش را بر اساس ضریب تبیین (R2) بین نمودارهای اصلی نظری و سرعتهای کاهشیافته تجربی داشتهاند. بررسیهای ترمودینامیکی نمایانگر آن بود که بیشینه تغییرات آنتالپی مشاهدهشده برای زیستپلاستیکهای آمیختهای BG در تبدیل 0.5 برابر ~210kJ/mol و برای زیستپلاستیکهای شاهد و آمیختهای Wh در نسبت تبدیل 0.6 به ترتیب حدود 259 و 212kJ/mol بوده است. نتایج حاصل از این مطالعه ضمن تبیین رفتار گرمایی زیستپلاستیکهای بر پایه آرد سیبزمینی در دماهای مختلف و روند تجزیه گرمایی، به تولید انرژیهای تجدیدپذیر از ضایعات زیستپلاستیکها کمک میکند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Pyrolysis of Bioplastics Based on Bovine Gelatin-Potato Flour and Whey Protein-Potato Flour Blends and Their Kinetics and Thermodynamic Analysis
چکیده انگلیسی مقاله
Hypothesis: The pyrolysis process of bioplastics, prepared from a mixture of two animal proteins and whole potato flour, was studied and their kinetics and thermodynamic behavior during pyrolysis was investigated. The proteins used in this study included whey protein and bovine gelatin, which were extracted from the wastes of animal breeding and processing industries.Methods: To study kinetics of thermal decomposition, various isoconversional methods including Friedman, Flynn-Wall-Ozawa, Kissinger-Akahira-Sunose, and Starink were used and the kinetic parameters of thermal decomposition were calculated for bioplastic samples consisting of bovine gelatin-whole potato flour (BG), whey protein-whole wheat flour (Wh) and whole potato flour (P) as control.Findings: The results showed that the variation in activation energy calculated by the Friedman method for BG, Wh and control (P) bioplastic samples was 60.15-214.65 kJ/mol, 59.16-264.07 kJ/mol and 50.38-216.68 kJ/mol, respectively. Prediction of reaction model using Criado's method in the conversion ranges of 0.1-0.4, and 0.1-0.9, in order to cover the behavior of the bioplastics in two modes of processing and producing renewable energy, respectively, showed that in all investigated bioplastics, Valensi model (D2) in processing mode and Jander model (D3) in the second mode had the best linearity coefficient (R2) between theoretical master plots and experimental reduced rates. Thermodynamic analysis showed that the maximum enthalpy change for BG was observed in the conversion of 0.5 and was equal to ~210 kJ/mol and for the control and Wh bioplastics were observed in the conversion of 0.6 and were equal to ~259 kJ/mol and ~212 kJ/mol, respectively. The results of this study not only determined the thermal behavior of potato-based bioplastics at different temperatures and the thermal decomposition process, but also helped to generate renewable energy from bioplastic wastes.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
حسام عمرانی فرد |
مشهد، دانشگاه فردوسی مشهد، صندوق پستی 9177948978: 1- دانشکده کشاورزی، گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، 2- دانشکده مهندسی، گروه مهندسی شیمی
محمدحسین عباسپور فرد |
مشهد، دانشگاه فردوسی مشهد، صندوق پستی 9177948978: 1- دانشکده کشاورزی، گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، 2- دانشکده مهندسی، گروه مهندسی شیمی
مهدی خجستهپور |
مشهد، دانشگاه فردوسی مشهد، صندوق پستی 9177948978: 1- دانشکده کشاورزی، گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، 2- دانشکده مهندسی، گروه مهندسی شیمی
علی دشتی |
مشهد، دانشگاه فردوسی مشهد، صندوق پستی 9177948978: 1- دانشکده کشاورزی، گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، 2- دانشکده مهندسی، گروه مهندسی شیمی
نشانی اینترنتی
http://jips.ippi.ac.ir/article_1619_ea562e6592aead3c6965aba8cdc56da9.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/968/article-968-1452490.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات