|
اقتصاد کشاورزی و توسعه، جلد ۲۶، شماره ۱۰۴، صفحات ۲۳-۴۵
|
|
|
عنوان فارسی |
تعیینکنندههای نظامهای انگیزشی پذیرش سیستم HACCP مطالعه موردی: صنایع غذایی استان خراسان رضوی |
|
چکیده فارسی مقاله |
با توجه به اینکه مهمترین اصل در روند تولید و فراوری محصول، سلامت آن است، یکی از کارآمدترین روشها برای تضمین سلامت و کنترل ایمنی غذا، به کارگیری سیستم HACCP در بخش تغذیه و مراکز تهیه و توزیع غذاست. به همین دلیل، شناسایی عوامل انگیزشی مؤثر بر پذیرش این سیستم اهمیت خاصی دارد. لذا در این مقاله عوامل مؤثر بر نظامهای انگیزشی بازاری، انگیزههای مقرراتی و مسئولیتی با استفاده از دادههای 80 واحد تولیدی صنایع غذایی استان خراسان رضوی (شهرهای منتخب مشهد و چناران) در چارچوب الگوی سیستم معادلات به ظاهر نامرتبط بررسی شدند. نتایج نشان داد سن و تحصیلات مدیر، شاخص بازاریابی و کارایی بر شاخص انگیزههای بازاری تأثیر مثبت و معنیدار دارند. همچنین تحصیلات مدیر و شاخص بازاریابی دارای تأثیر مثبت و معنیدار بر شاخص انگیزههای مقرراتی اند. سن مدیر، شاخص بازاریابی و کارایی نیز بر شاخص انگیزه مسئولیتی تأثیر مثبت و معنیدار دارند. با توجه به یافتهها، کاهش اندک مالیات بنگاههای دارای سیستم HACCP و برگزاری کلاسهای ترویجی و آموزش رایگان کارکنان پیشنهاد شده است. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
مشوق، بازاریابی، کارایی، ایمنی مواد غذایی، SURE، |
|
عنوان انگلیسی |
Identification of Coping Strategies on Food Insecurity and its Effective Factors in Rural Areas of Gorgan |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
There are different approaches for measuring the food security situation which one of them is estimation of coping strategy index (CSI). In this study, the level of food security of 267 rural households of Gorgan was investigated using the Food Security Strategy Index. In addition, factors affecting food security determined with using a logit model. Values of CSI shows that 17.60% of households are in food security condition and rest of them experiencing different level of food insecurity. Results of K Mean test indicate that 3.75% of households are in light food insecurity condition, 52.80% are in average food insecurity condition and 25.85% are in acute food security condition. Results of logit model showed that annual income, employment condition and age of household head have a negative impact and number of children has a positive impact on level of food insecurity. Therefore, improving the income and employment of households will have important and significant effects on the improvement of food security, and the emphasis and attention of the authorities on this economic factor can be very useful. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
|
|
نویسندگان مقاله |
هانی حمزه کلکناری | دانشجوی سابق کارشناسی ارشد،
محمد قربانی | استاد گروه اقتصادکشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
ناصر شاهنوشی | استاد گروه اقتصادکشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
مهدی وریدی | دانشیار گروه علوم وصنایع غذایی، دانشگاه فردوسی مشهد
|
|
نشانی اینترنتی |
http://aead.agri-peri.ac.ir/article_85054_8d7ba7285f9229d591903056fd9e7bfd.pdf |
فایل مقاله |
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/605/article-605-1331202.pdf |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
|
نوع مقاله منتشر شده |
|
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|