این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 8 آبان 1404
علوم باغبانی ایران
، جلد ۴۹، شماره ۴، صفحات ۹۱۵-۹۲۳
عنوان فارسی
اثر سالیسیلیکاسید و متیلجاسمونات بر تولید هایپریسین در کشت کالوس گل راعی (Hypericum perforatum L.) رقم Topas
چکیده فارسی مقاله
در این تحقیق اثر سالیسیلیکاسید و متیلجازمونات بر تولید هایپریسین در کشت کالوس گلراعی (Hypericum perforatum L.) رقمTopas بررسی گردید. این آزمایش بهصورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با دو فاکتور شامل سالیسیلیکاسید در چهار سطح (225،150،75،0 میکرومولار) و متیلجاسمونات در سه سطح (150،75،0 میکرومولار) با سه تکرار در آزمایشگاه گروه پژوهشی علومباغبانی دانشگاه علومکشاورزی و منابعطبیعی ساری انجام گرفت. فاکتورهای اندازهگیریشده شامل هایپریسین، فنل کل، فلاونوئید کل، آنتوسیانین کل و فعالیت آنزیم فنیلآلانینآمونیالیاز (PAL) بود. در مقایسه میانگین اثرات ساده تیمارها، اثر متیلجازمونات بر فلاونوئید کل معنیدار شد. اثر متقابل تیمارها برای هایپریسین، فلاونوئیدها و آنتوسیانینها معنیدار شد.در مجموع، در میان نتایج بهدستآمده از این پژوهش، بیشترین میزان هایپریسین تولیدشده از اثر 150 میکرومولار سالیسیلیکاسید و همینطور اثر متقابل 225 میکرومولار سالیسیلیکاسید (SA) در ترکیب با 75 میکرومولار متیلجاسمونات (MJ) در مدت زمان 21 روز (سه هفته) بهدست آمد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
علف چای، محرک، متابولیت ثانویه، نفتودیآنترون،
عنوان انگلیسی
Effect of Salicylic Asid and Methyle Jasmonat Elicitors on Hypericin production in stJohn’s wort (Hypericum perforatum L.) cv. Topas Callus culture
چکیده انگلیسی مقاله
Effects of salicylic acid and methyl Jasmonate on Hypericin production in callus culture of Hypericum perforatum L. cv Topas were investigated. This factorial experiment was carried out in a completely randomized design with two factors including the four levels of salicylic acid (225,150,75,0 µM) and methyl Jasmonate in three levels (150,75,0 µM) with three replications at the research lab Group of Sari University of Agricultural Sciences and natural resources, deprtment of Horticultural Science. Analysis of variance showed significant differences among treatments. Effect of treatments on total flavonoid Methyl Jasmonate effect was significant. Interaction effect was significant for Hypericin, flavonoids and anthocyanins. According to the results of this study in cell cultures of H. perforatum, low concentration (100 micromolar and lower) of both salicylic acid and methyl Jasmonate elicitors were effective for production of Hypericin. The results of this experiment showed that the highest amount of Hypericin produced from 150 μM salicylic acid (SA) and 225 μM salicylic acid in combination with 75 μM methyl Jasmonate (MJ) after 21 days.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
محمد زمانی |
دانشجوی کارشناسی ارشد علوم باغبانی گرایش بیوتکنولوژی و ژنتیک مولکولی، دانشکده علوم زراعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
حسین مرادی |
استادیار، گروه علوم باغبانی، دانشکده علوم زراعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
ویدا چالوی |
استادیار، گروه علوم باغبانی، دانشکده علوم زراعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
سید کمال کاظمی تبار امیر کلایی |
دانشیار، گروه علوم باغبانی، دانشکده علوم زراعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
نشانی اینترنتی
https://ijhs.ut.ac.ir/article_70195_4879587a45d71cccc383d19ba4d6486c.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/949/article-949-1324656.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات