این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
Iranian Journal of Fisheries Sciences، جلد ۱۳، شماره ۳، صفحات ۷۴۸-۷۶۰

عنوان فارسی
چکیده فارسی مقاله
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Puffed corn-fish snack development by extrusion technology
چکیده انگلیسی مقاله A thermoplastically extruded snack was produced from different blends of corn grits and silver carp minced meat. Response Surface Methodology (RSM) was used to study the effect of fish meat content and to optimize the feed composition. Fourteen treatments from central composite design considering minced fish content (0-3 kg) and corn (7-10 kg) were used as the independent variables. The expansion ratio, protein content, fish odour, and overall acceptability were the dependent variables. Fish odour, linear distance and protein content of puffed corn-fish snack increased significantly with fish content while the expansion ratio significantly decreased (p< 0.05). The optimum formulation was obtained at 15% of minced fish.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله حمیدرضا شاه محمدی | h r shahmohammadi


j bakar | j. bakar


علیرضا russly | a r russly


محمدعلی noranizan | m a noranizan


h میرحسینی | h. mirhosseini



نشانی اینترنتی http://www.jifro.ir/browse.php?a_code=A-10-790-2&slc_lang=en&sid=en
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده en
موضوعات مقاله منتشر شده Biology &amp; physiology
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات