Iranian Journal of Chemistry and Chemical Engineering، جلد ۲۷، شماره ۳، صفحات ۱۵۱-۱۵۴

عنوان فارسی
چکیده فارسی مقاله
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Studies on Chemical Composition and Nutritive Evaluation of Wild Edible Mushrooms
چکیده انگلیسی مقاله Agaricus bisporus and Agaricus bitorquis are among most favorite mushrooms of the world. Mineral contents, proximate composition and fatty acid profile of these mushrooms were determined for evaluation of their dietary value. Na, K and Li contents were high, while Cr, Cu, Pb, Co, Zn, Mn and Ni concentrations were low in both Agaricus bisporus and Agaricus bitorquis. Proximate analysis showed that both mushrooms have sufficient quantity of protein, lipids, carbohydrates and cellulose. Gas chromatographic analysis of fatty acid methyl esters revealed that linoleic acid (44.19 %) and oleic acid (40.13 %) were the dominant fatty acids in Agaricus bisporus and Agaricus bitorquis respectively
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله صادق saiqa |
department of chemistry, university of agriculture 38040, faisalabad, pakistan

nawaz باتی haq | nawaz bhatti
department of chemistry, university of agriculture 38040, faisalabad, pakistan

asif حنیف محمد | asif hanif
department of chemistry, university of agriculture 38040, faisalabad, pakistan

asif علی محمد | asif ali
mushroom laboratory, institute of horticultural science, university of agriculture 38040, faisalabad, pakistan

عطا ur رحمانی | ata ur
oil technology laboratory, ayub agriculture research institute aari , jhang road, faisalabad, pakistan


نشانی اینترنتی http://www.ijcce.ac.ir/article_6981_221ab9d78053c8d9a683d7c520173a98.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات