این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله دانشگاه علوم پزشکی فسا، جلد ۸، شماره ۴، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی ارتباط بار اسیدی رژِیم غذایی با امتیاز رژیم مدیترانه جایگزین و رژیم کنترل‌کننده فشارخون در زنان تهرانی
چکیده فارسی مقاله زمینه و هدف: تاکنون کم‌تر مطالعه‌ای به بررسی ارتباط بار اسیدی رژیم غذایی با الگوهای غذایی سالم پرداخته است. هدف از این مطالعه بررسی ارتباط بار اسیدی رژیم غذایی با امتیاز رژیم مدیترانه‌ای و رژیم DASH (dietary approaches to stop hypertension) است. مواد و روش‌ها: در این مطالعه مقطعی، 270 خانم 50-20 سال مراجعه‌کننده به مراکز بهداشتی شرکت داشتند. دریافت مواد غذایی با استفاده از پرسشنامه بسامد خوراک 168 آیتمی ارزیابی شد. نمایه‌های بار اسیدی رژیم غذایی به همراه امتیاز رژیم مدیترانه جایگزین و رژیم DASH برای افراد محاسبه شد. فعالیت بدنی با استفاده از ثبت 3 روزه فعالیت بدنی برای افراد بر اساس Met.h/day ارزیابی گردید. نتایج: میانگین سن ± انحراف معیار کلی افراد شرکت‌کننده 44/8 ±64/32 سال بود. میانگین امتیاز رژیم مدیترانه‌ای در سهک‌های PRAL، NEAP و DAL به‌طور معنی‌داری متفاوت بود ](001/0>P)، (01/0=P) و (003/0=P) به ترتیب برای PRAL، NEAP و [DAL. همچنین افرادی که در سهک میانی بار اسیدی رژیم غذایی قرار داشتند امتیاز DASH پایین‌تری نسبت به سهک اول دارا بودند ](007/0P=)، (03/0=P) و (005/0=P) به ترتیب برای PRAL، NEAP و [DAL. این نتایج برای هر دو امتیاز رژیمی حتی بعد از تعدیل کردن مخدوش‌گرهای مختلف همچنان معنادار باقی ماند (05/0˂p). نتیجه‌گیری: مطالعه حاضر رابطه‌ای معنادار و مستقل بین نمایه‌های بار اسیدی رژیم غذایی و امتیاز رژیم مدیترانه جایگزین و رژیم DASH نشان می‌دهد. برای تأیید این یافته‌ها اجرای مطالعات آینده‌نگر ضروری است.  
کلیدواژه‌های فارسی مقاله بار اسیدی رژیم غذایی، رژیم مدیترانه جایگزین، رژیم غذایی DASH

عنوان انگلیسی Association between dietary acid load with alternative Mediterranean diet and dietary approaches to stop hypertension among Tehranian women
چکیده انگلیسی مقاله Background & Objective: There are few studies that have been examined the association between dietary acid load and healthy diet patterns. The purpose of this study was to evaluate the association between dietary acid load with alternative Mediterranean diet score (aMED) and dietary approaches to stop hypertension (DASH). Matrrials & Methodes: This cross-sectional study was conducted among 270 women with age range 20-50 years in Tehran, Iran. Usual dietary intakes were assessed by a semi-quantitative food frequency questionnaire, which contains 168 food items. Potential renal acid load (PRAL) and Net Endogenous Acid Production (NEAP) and Dietary acid load (DAL) was calculated for each person. The scores of aMED and DASH were estimated for participants. Results: The mean ± SD of age was 32.64 ±8.44 years. AMED scores were significant difference among the PRAL, NEAP and DAL tertiles (P< 0.001, P=0.01 and P=0.003 for PRAL, NEAP and DAL respectively). Also, the women who were in the middle tertiles of dietary acid load indices, have lower DASH scores compared with the lower tertiles (P=0.007, P=0.03 and P=0.005 for PRAL, NEAP and DAL respectively). These results stayed significant even after adjusting for multiple covariates. Conclusion: The present study showed that dietary acid load indices have a negative association with aMED and DASH scores.    
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله سمیه فتاحی | Somaye Fatahi
Department of Community Nutrition, School of Nutritional Sciences and Dietetics, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran.
گروه تغذیه جامعه، دانشکده علوم تغذیه و رژیم شناسی، دانشگاه علوم پزشکی تهران

حامد کرد ورکانه | Hamed Kord varkaneh
Department of Community Nutrition, School of Nutritional Sciences and Dietetics, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran.
گروه تغذیه جامعه، دانشکده علوم تغذیه و رژیم شناسی، دانشگاه علوم پزشکی تهران

لیلا آزادبخت | Leila Azadbakht
Department of Community Nutrition, School of Nutritional Sciences and Dietetics, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran.
گروه تغذیه جامعه، دانشکده علوم تغذیه و رژیم شناسی، دانشگاه علوم پزشکی تهران


نشانی اینترنتی http://journal.fums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1807-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تغذیه
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات