علوم و فناوری بذر ایران، جلد ۵، شماره ۱، صفحات ۱۰۷-۱۲۲

عنوان فارسی تأثیر دماها و رطوبت های مختلف در طول دوره نگهداری بر شاخص های جوانه زنی بذور کتان روغنی (Linum usitatissimum L.)
چکیده فارسی مقاله شرایط نامساعد نگهداری، به خصوص رطوبت نسبی بالای محیط انبار و مهم­تر از آن دمای بالا، به شدت بر کیفیت بذور روغنی اثر می­گذارد. به منظور بررسی اثر دما، محتوای رطوبت بذر و زمان بر روی زوال بذرهای کتان روغنی توده محلی بذرک قرمز ارومیه، آزمایشی در آزمایشگاه بذر دانشکده کشاورزی دانشگاه یاسوج به صورت فاکتوریل در غالب طرح کاملاً تصادفی انجام گرفت. دما در چهار سطح (15، 25، 35 و 45 درجه سانتی­گراد)، محتوای رطوبت بذر در پنج سطح (رطوبت اولیه، 5، 9، 13 و 17 درصد) و شش زمان (30، 60، 90 ، 120، 150 و 180 روز) به عنوان فاکتورهای این آزمایش بودند. نتایج نشان داد که درصد جوانه‌زنی، درصد گیاهچه‌های نرمال، سرعت جوانه‌زنی و شاخص بنیه گیاهچه با افزایش رطوبت و طول دوره نگهداری بذر در هرسطح دمایی کاهش یافت و با ترکیب دما و رطوبت بالا این کاهش شدیدتر گردید.کم‌ترین سطح زوال در دمای 5 درجه سانتی­گراد با محتوای رطوبت 5 درصد بود که بعد از 180 روز نگهداری قوه­نامیه از 93 به 90 درصدکاهش یافت. با گذشت زمان و با افزایش محتوای رطوبت، هدایت الکتریکی نیز افزایش یافت که در دما­های بالا این افزایش بیشتر بود و توده­های بذری با هدایت الکتریکی بالا دارای قوه نامیه پایینی بودند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله نگهداری، زوال بذر، دما، محتوای رطوبت بذر، کتان روغنی،

عنوان انگلیسی The Effect of Different Temperatures and Moisture During Storage on Germination Indices of Flax Seed Oil (Linum usitatissimum L.)
چکیده انگلیسی مقاله Storage conditions, especially high moisture storage and high temperature environments, greatly affect the quality of oil seeds. In order to investigate the effect of temperature, seed moisture content and storage time on the deterioration of flax seed oil a factorial experiment was conducted based on a completely randomized design with four replications in the seed lab of Yasouj University. The factors included the temperature at four levels (15, 25, 35 and 45 °C), moisture content in 5 levels (initial moisture content, 5, 9, 13 and 17%) and six storage times (30, 60, 90, 120, 150 and 180 days). The results showed that germination and  normal seedlings percentage, germination rate and vigor index reduced with increasing moisture content and during storage at each temperature level and with a combination of high temperature and moisture content this reduction was more severe. The lowest level of deterioration was in 5 °C with 5% moisture content that after 180 days storage, viability was reduced from 93 to 90 percent. Over time and with increasing moisture content, electrical conductivity also increased, and this increase was greater at high temperatures and seed lots with high electrical conductivity had low viability
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله سجاد بلدی |
دانشجو/دانشگاه یاسوج، دانشکده کشاورزی، گروه زراعت و اصلاح نباتات

حمیدرضا بلوچی |
عضو هیئت علمی/دانشگاه یاسوج، دانشکده کشاورزی، گروه زراعت و اصلاح نباتات

علی مرادی |
عضو هیئت علمی/دانشگاه یاسوج، دانشکده کشاورزی، گروه زراعت و اصلاح نباتات

محسن موحدی دهنوی |
عضو هیئت علمی/دانشگاه یاسوج، دانشکده کشاورزی، گروه زراعت و اصلاح نباتات


نشانی اینترنتی http://ijsst.areo.ir/article_106707_a542d75f58fc959b43939b818271e92a.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/970/article-970-1068821.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات