|
علوم و فناوری بذر ایران، جلد ۶، شماره ۲، صفحات ۲۹-۴۲
|
|
|
عنوان فارسی |
تاثیر اسید جاسمونیک بر جوانهزنی بذر هالوفیتها در شرایط شوری بالا |
|
چکیده فارسی مقاله |
میزان تحمل به شوری شش گونه هالوفیت(Halochnemum strobilaceum, Halostachys belangeriana, Salsola tomentosa, Salicornia europea, Halopeplis perfoliata, Salsola crassa) در مرحله جوانهزنی در برابر غلظتهای صفر، 1، 2، 3، 4 و 5 % کلریدسدیم ارزیابی شد. در غلظتهای 1 و 2% کلرید سدیم همه بذرها همانند آب مقطر به طور کامل جوانه زدند. با افزایش سطح کلرید سدیم ، تفاوت بین این گونه ها آشکار شد. سه گونه دوم (متعلق به سواحل دریاچه نمک مهارلو) در مقایسه با سه گونه اول (متعلق به بیابانهای گاوخونی) متحملتر بودند. در این بین، متحملترین گونه S. europea بود. در مرحله دوم آزمایشها و برای بررسی تاثیر اسید جاسمونیک بر جوانه زنی بذر در تنش شوری با غلظتهای بالای کلرید سدیم، بذرها با اسید جاسمونیک (صفر، 0.01، 0.1، 1، 10 و 100 میکرومولار) پرایم شدند و در ظروف پتری تحت غلظتهای مختلف کلریدسدیم قرار گرفتند: 3، 4 و 5% برای گونه های منطقه گاوخونی و 4 و 5% برای گونههای منطقه مهارلو. برای افزایش ویژگی های جوانه زنی در سطوح بالای کلریدسدیم، پرایمینگ با یک میکرومولار اسید جاسمونیک بیشترین تاثیر را داشت. با افزایش غلظت اسید جاسمونیک ( از 10 تا 100 میکرومولار) اثرات بازدارنده اسید جاسمونیک بر جوانهزنی گونههای مذکور ظاهر شد. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
|
|
عنوان انگلیسی |
The effect of jasmonic acid on seed germination of halophytes species in high levels of salinity |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Salt tolerance of six halophytic species (Halocnemum strobilaceum, Halostachysbelangeriana, Salsola tomentosa, Salicornia europea, Halopeplis perfoliata,Salsola crassa) was evaluated at germination stage under NaCl conditions (0, 1, 2, 3, 4 and 5%). All seeds showed full germination in 1 and 2% NaCl, comparable to germination in distilled water. By increasing the levels of NaCl, the differences between these species responses were evaluated. The second three species (from coastal zone of the salty lake Maharloo) were more tolerant compared to the first three species (from Gavkhooni deserts). Amongst, S. europea was the most tolerant species. At the second round of experiments and to test the effect of jasmonic acid (JA) on seed germination at high levels of salinity, the seeds were primed with JA (0, 0.01, 0.1, 1, 10 and 100µM) and then allowed to germinate in Petri-dishes containing different concentrations of NaCl: 3, 4 and 5% for Gavkhooni species and 4 and 5% for Maharloo species. Priming with 1 µM JA was the most effective to increase germination characters at high levels of salinity. By increasing the concentration of JA (from 10 to 100 µM) the inhibitory effects of JA on seed germination of the mentioned species was appeared. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
|
|
نویسندگان مقاله |
ناهید زمانی | دانش آموخته کارشناسی ارشد/ فیزیولوژی گیاهی، گروه زراعت، دانشگاه شهرکرد.
پرتو روشندل | عضو هیئت علمی / گروه زراعت، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایران.
|
|
نشانی اینترنتی |
http://ijsst.areo.ir/article_116320_77fc56dcc3c83d0e60e8df7634c49dc3.pdf |
فایل مقاله |
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/970/article-970-1068761.pdf |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
|
نوع مقاله منتشر شده |
|
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|