این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله دانشگاه علوم پزشکی فسا، جلد ۱، شماره ۲، صفحات ۳۲-۳۶

عنوان فارسی بررسی ارتباط نمایه گلایسمی و بار گلایسمی رژیم غذایی وسطوح پروفایل لیپیدی در گروهی از زنان سالم اهوازی
چکیده فارسی مقاله زمینه و هدف: مطالعات محدودی در خصوص ارتباط نمایه گلیسمی و بار گلیسمی رژیم غذایی و فاکتورهای متابولیکی از جمله لیپیدهای خون در کشورهای آسیایی از جمله ایران وجود دارد. همچنین با توجه به نقش نمایه گلیسمی و بار گلیسمی رژیم غذایی در سلامتی، در این مطالعه ارتباط نمایه گلیسمی و بار گلیسمی رژیم غذایی ایرانی با لیپیدهای خون مورد بررسی قرار گرفته است. مواد و روش‌ها: افراد مورد مطالعه 95 زن شاغل در دانشگاه علوم پزشکی اهواز در محدوده سنی 55-20 سال بودند. نمایه گلیسمی و بار گلیسمی رژیم غذایی به وسیله پرسشنامه‌های یادآمد 24 ساعته غذایی (6-4 یادآمد) مورد ارزیابی قرار گرفت، جهت محاسبه GI و GL از جداول GI غذاهای ایرانی و همچنین جدول بین‌المللی GI و GL استفاده شد. سطوح لیپید های خون شامل کلسترول HDL، کلسترول توتال و تری گلیسرید خون اندازه گیری شدن دو سطح کلسترول LDL با استفاده از فرمول فرید والد محاسبه گردید. اندازه گیری‌های تن سنجی نیز با روش‌های استاندارد انجام شد. نتایج: میانگین سنی افراد در این مطالعه 7/7 ± 36 سال بود. میانگین GI،1/72 و میانگین GL،2/153 بود. در این مطالعه ارتباط معنی داری بین کلسترول HDL، کلسترول LDL، کلسترول توتال و TG خون با GI و GL رژِیم غذایی مشاهده نشد. نتیجه گیری: بر خلاف نتایج مطالعاتی که در کشورهای غربی و برخی کشورهای آسیایی بدست آمده بین GI و GL رژیم غذایی با سطوح لیپید های خون در زنان سالم ایرانی ارتباطی مشاهده نشد، شاید کم گزارش دهی نمونه در این نتیجه تأثیر گذار بوده باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله نمایه گلایسمی ، بار گلایسمی ، لیپید های خون

عنوان انگلیسی Correlation bethealtyy ween dietary glycemic index and glycemic load and blood lipid levels in a group of women from Ahvaz
چکیده انگلیسی مقاله Background & Objectives: There are limited number of studies conducted on the correlation between Glycemic index and Glycemic load of a food program and metabolic factors such as blood lipids in Asian countries including Iran. Therefore, this study aimed at analyzing the correlation between Glycemic index and Glycemic load of Iranian food program and blood lipids. Materials & Methods: The subjects were 95 women working in Ahvaz University of Medical Sciences in the range of 20 to 55 years old. Glycemic index and Glycemic load of the food program was analyzed with 24-hour food recall questionnaires (4-6 recall). For calculating GI and GL, Iranian food GI tables, and also, international GI and GL table were used. The levels of blood lipids including HDL cholesterol, total cholesterol, and triglycerides of the blood were measured and the level of LDL Cholesterol was calculated using Friedewald formula. Also, Anthropometric measurements were done using standard methods. Resulst: The mean age of subjects in this study was 36 years. GI mean was 72.1 and GL mean was 153.2. In this study, there was no significant relation between HDL cholesterol, LDL cholesterol, total cholesterol and Blood TG with Glycemic index and Glycemic load of food program. Conclusion: Unlike findings of west and Asian countries, both dietary GI and GL were not correlated with metabolic factors including blood lipid levels in this study , underreporting of individuals may influence the results of the study.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Glycemic index , Glycemic load , blood lipids

نویسندگان مقاله فریده شیشه بر | farideh shishebor


زهرا شامخی | zahra shamekhi


مجید کاراندیش | majid karandish


سید محمود لطیفی | seyed mahmood latifi



نشانی اینترنتی http://journal.fums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-27&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تغذیه
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات