این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 10 مهر 1404
مجله دانشگاه علوم پزشکی فسا
، جلد ۲، شماره ۳، صفحات ۱۹۹-۲۰۹
عنوان فارسی
بررسی تأثیر کوتاه مدت و میان مدت روزهداری و مصرف سحری بر دریافتهای غذایی، شاخصهای تنسنجی، گلیسمی و پروفایل لیپیدی در خانمهای روزهدار
چکیده فارسی مقاله
زمینه و هدف: این مطالعه برای اولین بار به بررسی تغییرات میان مدت شاخصهای آنتروپومتریک، بیوشیمیایی، دریافتهای غذایی و فعالیت بدنی با در نظر گرفتن وضعیت مصرف سحری طی ماه رمضان در روزهداران پرداخته است. مواد و روشها: مطالعه حاضر به شیوه کوهورت، با روش نمونهگیری متوالی آسان بر روی 49 زن 45-20 ساله شاغل در بیمارستان شهید مطهری فولادشهر انجام گرفت که بر مبنای مصرف یا عدم مصرف سحری، به ترتیب در دو گروه 26 و 23 نفره قرار گرفتند. شاخصهای آنتروپومتری و بیوشیمیایی در سه مقطع زمانی سه روز پیش از ماه رمضان، سه روز و سی روز پس از پایان آن، بررسی شد. برای ارزیابی دریافت غذایی از پرسشنامه اعتبارسنجی شده 147 آیتمی بسامد خوراک استفاده شد. از آزمون اندازهگیریهای مکرر برای بررسی تغییرات در طی زمان و نیز بررسی اثر همزمان وضعیت مصرف سحری و مقطع زمانی استفاده شد.نتایج: تغییرات وزن و نمایه توده بدنی در سه مقطع زمانی مورد بررسی، بین دو گروه مصرف کننده و غیر مصرف کننده سحری، تفاوت معنی داری داشت (P=0.006). دریافت انرژی، کربوهیدرات، چربی، غلظت تری گلیسیرید، HDL و فعالیت بدنی در سه مقطع زمانی، تفاوت معنی داری داشت (P=0.05). غلظت گلوکز، کلسترول و LDL در سه مقطع زمانی تفاوت معنی داری نداشت. نتیجهگیری: روزهداری دارای اثر مطلوب بر وزن و نمایه توده بدنی است. روزهداری، تغییرات مختلفی را در پروفایل چربی ایجاد میکند که بیش از آن که به وضعیت مصرف سحری مرتبط باشد، ممکن است ناشی از تغییر عادات غذایی و فعالیت بدنی در طول ماه رمضان باشد
کلیدواژههای فارسی مقاله
روزه، وزن، پروفایل لیپیدی
عنوان انگلیسی
Short-Term and Mid-Term Effects of Fasting and Downset Meal Pattern on Dietary Intakes, Anthropometric Parameters, and Glycemic and Lipid Profile in Fasting Women
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Objective: This study assessed the mid-term changes in anthropometrical and biochemical factors as well as nutritional status and physical activity level with regard to nocturnal eating during Ramadan, for the first time.Materials and Methods: Via an easy sampling, the cohort study was conducted in 49 women aged between 20 and 45 years who were recruited from Shahid Motahari Hospital in Isfahan. The subjects were divided into two groups based on their nocturnal eating pattern. Anthropometrical and biochemical parameters were measured three days before Ramadan, on the third day of Ramadan, and thirty days after the end of Ramadan. A 147 food items frequency questionnaire was used for the assessment of nutritional status t. Repeated measure test was employed to determine changes over time, and the interaction effects between times and nocturnal eating status. Results: The body weight and body mass index of the women who consumed the nocturnal meal was significantly different from those of the subjects who did not consume the downset meal (p value =0.006). There were significant differences in energy, carbohydrate, and fat intake as well as serum triglycerides, HDL-cholesterol, and physical activity levels between the three time periods. Serum glucose, cholesterol, and LDL-cholesterol were not significantly different between the two groups.Conclusion: Ramadan fasting has beneficial effects on the body weight and body mass index. Fasting causes some changes in the lipid profile these changes can be attributed to changes in dietary habits and physical activity level during Ramadan, rather than nocturnal eating status.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Fasting, Weight, Lipid Profile
نویسندگان مقاله
نارسیس افقری | narsis afghari
سمیرا ربیعی | samira rabiei
نفیسه رشیدی پور فرد | nafiseh rashidipoor fard
پیمان پورنقشبند | paiman poornaghshband
رضا راست منش | reza rastmanesh
نشانی اینترنتی
http://journal.fums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-64&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تغذیه
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات