این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله دانشگاه علوم پزشکی فسا، جلد ۲، شماره ۳، صفحات ۱۴۸-۱۵۵

عنوان فارسی اثر پیشگیرانه‌ی عصاره آبی ریشه زرشک زرافشان بر میزان سطوح گلوکز خون و چربی های سرم در موش های صحرایی دیابتی شده با استرپتوزوتوسین
چکیده فارسی مقاله زمینه و هدف: کاهش دادن سطح گلوکز و لیپیدهای سرم در بیماران دیابتی با استفاده از گیاهان دارویی از اهمیت بالینی زیادی برخوردار میباشد. در تحقیق حاظر بر آن شدیم تا اثر پیشگیرانهی عصاره آبی ریشه زرشک بر میزان گلوکز، انسولین و چربی های سرم در موش های صحرایی دیابتی را بررسی کنیم.مواد و روش ها: چهل سر موش صحرایی نر به 5 گروه تقسیم شدند: 1) گروه کنترل (N) که آب مقطر را به مدت شش هفته دریافت کردند، 2) گروه نرمال + زرشک (N+B) که عصاره ریشه زرشک را روزانه به مدت شش هفته توسط دستگاه گاواژ معدی دریافت کردند، 3) گروه دیابتی (D)، 4) گروه دیابتی + زرشک _ قبل (D+Bb) که برای سه هفته قبل و سه هفته بعد از تزریق STZعصاره ریشه زرشک دریافت کردند، 5) گروه دیابتی+ زرشک_ بعد (D+Ba) که بعد از تزریق STZ و دیابتی شدن به مدت سه هفته عصاره ریشه زرشک دریافت کردند. گروه های تحت درمان، mg/kg/day500 عصاره ریشه زرشک را به وسیله گاواژ معدی دریافت نمودند. دوره آزمایش برای هر موش شش هفته بود.یافته ها: نتایج نشان داد دیابت باعث افزایش معنی داری در میزان مصرف غذا، گلوکز خون، کلسترول تام (TC) ، تری گلیسرید LDL-C و (TG) و کاهش معنی داری در میزان HDL-C، انسولین و وزن بدن در گروه دیابتی نسبت به سایر گروه ها شد. مصرف ریشه زرشک موجب هدایت این تغییرات به حدود طبیعی شد، به طوری که مصرف ریشه زرشک در گروه D+Bb اختلاف معنی داری را در همهی عوامل مورد بررسی در مقایسه با گروه D+Ba ایجاد کرد.نتیجه گیری: در این مطالعه، برای اولین بار نشان داده شد که مصرف ریشه زرشک قبل از ایجاد دیابت منجر به بهبودی بیشتر در سطوح گلوکز خون، انسولین و چربی های سرم نسبت به گروهی می‌شود که پس از ایجاد دیابت ریشه زرشک دریافت می‌کردند. بنابراین، ریشه زرشک می‌تواند هر دو نقش پیشگیری کننده و درمانی را در برابر عوارض دیابت ایفا نماید
کلیدواژه‌های فارسی مقاله دیابت، زرشک، استرپتوزوسین، هیپوگلیسمیک، هیپولپیدمیک

عنوان انگلیسی Preventive Effect of Berberis Integerrima on the Serum Levels of Glucose and Lipids in Streptozotocin (STZ)-Induced Diabetes in Rats
چکیده انگلیسی مقاله Background and Objective: Use of medicinal plants for attenuation of hyperglycemia and restoration of lipids to normal level is clinically very important. We decided to assess the preventive role of aqueous extract of Berberis Integerrima root on the serum levels of glucose, insulin, and lipid profile in Streptozotocin (STZ)-induced diabetic rats.Materials and Methods: Forty male rats were divided into 5 groups as follows: 1- normal (N) 2- normal + barberry (N+B) (they received barberry root extract for 6 weeks) 3- diabetic (D) (they received STZ, 65 mg/kg BW /i.p.) 4- diabetic + barberry before (D+Bb) (they received barberry root extract for 3 weeks before STZ injection and continued for another three weeks) and 5- diabetic + barberry after (D+Ba) (three days after STZ injection, they received barberry root extract for 3 weeks). The experimental groups received barberry root extract (500 mg/kg bw) intra gastric by gavage for 6 weeks and the experimental period for each rat was 6 weeks.Results: Diabetic rats showed a significant increase in serum glucose, total cholesterol, triglycerides, LDL-C, and food intake as well as a decrease in HDL-C, body weight and serum insulin, compared to the other groups. Administration of the barberry root extract in diabetic rats restored these changes towards normal to some extent.Conclusion: In this study, for the first time, we showed that the administration of the barberry root extract before diabetes induction resulted in better amelioration in the serum levels of glucose, insulin, and lipid profile, compared to the group receiving it after induction: this indicates that the barberry root extract can play both a preventive and a therapeutic role in such patients.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله حسین اشرف | hossein ashraf


رضا حیدری | reza heydari


وحید نجاتی | vahid nejati


مینو ایلخانی پور | minoo ilkhanipoor



نشانی اینترنتی http://journal.fums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-6&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده فیزیولوژی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات