این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 13 مهر 1404
مجله دانشگاه علوم پزشکی فسا
، جلد ۳، شماره ۲، صفحات ۱۶۹-۱۷۳
عنوان فارسی
اثر روغن ماهی سالمون بر یادگیری احترازی در موشهای صحرایی نر بالغ
چکیده فارسی مقاله
زمینه و هدف: ماهی سالمون، غنی از اسیدهای چرب امگا-3 میباشد که در رشد و عملکرد مغز موثر میباشند. این مطالعه با هدف بررسی اثرات مصرف خوراکی روغن ماهی سالمون بر یادگیری احترازی انجام گردید. مواد و روشها: در این مطالعه، 40 سر موش صحرایی نر بالغ به صورت تصادفی به 5 گروه 8 تایی شامل دو گروه کنترل و شاهد و سه گروه تجربی تقسیم شدند. گروه کنترل تحت هیچ تیماری قرار نگرفت. گروههای تجربی، روغن ماهی را به میزان 25/0، 5/0 و 75/0 میلیگرم بر کیلوگرم وزن بدن به صورت روزانه و گروه شاهد نیز یک میلیلیتر آب مقطر را در هر روز و به صورت گاواژ، دریافت نمودند. کلیه تجویزها برای مدت 28 روز انجام گرفت. برای اندازهگیری میزان یادگیری احترازی از دستگاه شاتل باکس استفاده گردید. دادهها با کمک آزمونهای آماری تحلیل واریانس یکطرفه (ANOVA) و پیگیری توکی ارزیابی گردید. نتایج: نتایج نشان داد که روغن ماهی سالمون در دوزهای حداقل و حداکثر در سطح 01/0P< و در دوز متوسط در سطح 001/0>P باعث افزایش معنیدار در میزان یادگیری میگردد. نتیجهگیری: روغن ماهی سالمون میتواند باعث افزایش یادگیری گردد. لذا با انجام تحقیقات بیشتر، میتوان در درمان اختلالات مربوط به حافظه و یادگیری از آن استفاده نمود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
روغن ماهی سالمون، اسیدهای چرب امگا-3، موش صحرایی.
عنوان انگلیسی
The Effect of Salmon Fish’s Oil on Avoidance Learning in Mature Male Rats
چکیده انگلیسی مقاله
Background & Objective: There is plenty of fatty acids of omega-3 in Salmon Fish that affect brain development and function, therefore, this study aimed to investigate the effect of Salmon fish’s oil on learning avoidance in mature male rats. Materials & Methods: In this empirical study, we used 40 mature male rats that were enrolled into control, sham and experimental groups. The control group was not treated. The sham group received only 1 ml saline daily, 3 experimental groups of different types received 0.25, 0.5 and 0.75 ml/kg body weight respectively, for 28 days. For the evaluation of avoidance learning behavior, the shuttle box was used. The data was evaluated using ANOVA. Results: The results suggest that consumption of salmon oil significantly increases in minimum and maximum doses (P< 0.01) and average doses (P< 0.001) the process of avoidance learning. Conclusion: Salmon oil can lead to increased learning. Therefore, further investigation can be used to treat learning disorders and memory. Normal 0 false false false EN-US X-NONE AR-SA
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Salmon oil, Omega-3 fatty acids, Rat.
نویسندگان مقاله
سیدابراهیم حسینی | seyed ebrahim hosseini
islamic azad university fars science and research bran science and research branch
دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات فارس گروه زیست شناسی
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات (Islamic azad university science and research branch)
مژده حیدری | mozhde heidari
islamic azad university fars science and research bran science and research branch
دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات فارس گروه زیست شناسی
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات (Islamic azad university science and research branch)
حیدر آقابابا | heydar aqababa
islamic azad university fars science and research bran science and research branch
دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات فارس گروه زیست شناسی
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات (Islamic azad university science and research branch)
نشانی اینترنتی
http://journal.fums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-72-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
فیزیولوژی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات