این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله دانشگاه علوم پزشکی فسا، جلد ۳، شماره ۲، صفحات ۱۶۹-۱۷۳

عنوان فارسی اثر روغن ماهی سالمون بر یادگیری احترازی در موش‌های صحرایی نر بالغ
چکیده فارسی مقاله زمینه و هدف: ماهی سالمون، غنی از اسیدهای چرب امگا-3 می­باشد که در رشد و عملکرد مغز موثر می‌باشند. این مطالعه با هدف بررسی اثرات مصرف خوراکی روغن ماهی سالمون بر یادگیری احترازی انجام گردید. مواد و روش‌ها: در این مطالعه، 40 سر موش صحرایی نر بالغ به صورت تصادفی به 5 گروه 8 تایی شامل دو گروه کنترل و شاهد و سه گروه تجربی تقسیم شدند. گروه کنترل تحت هیچ تیماری قرار نگرفت. گروه­های تجربی، روغن ماهی را به میزان 25/0، 5/0 و 75/0 میلی­گرم بر کیلوگرم وزن بدن به صورت روزانه و گروه شاهد نیز یک میلی­لیتر آب مقطر را در هر روز و به صورت گاواژ، دریافت نمودند. کلیه تجویزها برای مدت 28 روز انجام گرفت. برای اندازه­گیری میزان یادگیری احترازی از دستگاه شاتل باکس استفاده گردید. داده­ها با کمک آزمون­‌های آماری تحلیل واریانس یک­طرفه (ANOVA) و پی‌گیری توکی ارزیابی گردید. نتایج: نتایج نشان داد که روغن ماهی سالمون در دوزهای حداقل و حداکثر در سطح 01/0P< و در دوز متوسط در سطح 001/0>P باعث افزایش معنی­دار در میزان یادگیری می­گردد. نتیجه‌گیری: روغن ماهی سالمون می­تواند باعث افزایش یادگیری گردد. لذا با انجام تحقیقات بیشتر، می­توان در درمان اختلالات مربوط به حافظه و یادگیری از آن استفاده نمود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله روغن ماهی سالمون، اسیدهای چرب امگا-3، موش صحرایی.

عنوان انگلیسی The Effect of Salmon Fish’s Oil on Avoidance Learning in Mature Male Rats
چکیده انگلیسی مقاله Background & Objective: There is plenty of fatty acids of omega-3 in Salmon Fish that affect brain development and function, therefore, this study aimed to investigate the effect of Salmon fish’s oil on learning avoidance in mature male rats. Materials & Methods: In this empirical study, we used 40 mature male rats that were enrolled into control, sham and experimental groups. The control group was not treated. The sham group received only 1 ml saline daily, 3 experimental groups of different types received 0.25, 0.5 and 0.75 ml/kg body weight respectively, for 28 days. For the evaluation of avoidance learning behavior, the shuttle box was used. The data was evaluated using ANOVA. Results: The results suggest that consumption of salmon oil significantly increases in minimum and maximum doses (P< 0.01) and average doses (P< 0.001) the process of avoidance learning. Conclusion: Salmon oil can lead to increased learning. Therefore, further investigation can be used to treat learning disorders and memory. Normal 0 false false false EN-US X-NONE AR-SA
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Salmon oil, Omega-3 fatty acids, Rat.

نویسندگان مقاله سیدابراهیم حسینی | seyed ebrahim hosseini
islamic azad university fars science and research bran science and research branch
دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات فارس گروه زیست شناسی
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات (Islamic azad university science and research branch)

مژده حیدری | mozhde heidari
islamic azad university fars science and research bran science and research branch
دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات فارس گروه زیست شناسی
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات (Islamic azad university science and research branch)

حیدر آقابابا | heydar aqababa
islamic azad university fars science and research bran science and research branch
دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات فارس گروه زیست شناسی
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات (Islamic azad university science and research branch)


نشانی اینترنتی http://journal.fums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-72-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده فیزیولوژی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات