این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 19 مهر 1404
مجله دانشگاه علوم پزشکی فسا
، جلد ۳، شماره ۲، صفحات ۱۳۰-۱۳۵
عنوان فارسی
بررسی خاصیت ضد میکروبی فیلم تهیه شده از پولولان حاوی اسانس درمنه
چکیده فارسی مقاله
زمینه و هدف: در دنیا حجم زیادی از مواد بستهبندی از ترکیبات غیرقابل بازیافت که برای سلامتی مصرفکنندگان نیز مضر است تولید میگردد. راهکار پیشنهادی، استفاده از فیلمها و پوششهای تجزیهپذیر در طبیعت است. پولولان، بیوپلیمری است که توسط Aureobasidiumpullulans تولید و در ساخت فیلمهای خوراکی استفاده میگردد. فیلمهای خوراکی میتوانند حاوی آنتی اکسیدان و مواد ضدمیکروبی باشند. هدف از این پژوهش، ابتدا بررسی امکان تولید فیلم ترکیبی خوراکی از پولولان و اسانس طبیعی گیاه درمنه (Artemisiasieberi) و سپس بررسی خواص ضدمیکروبی فیلم حاصله است. مواد و روشها: اسانس درمنه در هفت غلظت به محلول فیلم پولولان افزوده شده و خاصیت ضدمیکروبی از طریق روش Dick diffusion بررسی گردید. نهایتا حداقل غلظت بازدارندگی (MIC) برای هر یک از میکروبها معلوم گردید. برای آنالیز دادهها از نرم افزار SAS(V. 9.1)در قالب طرح کاملا تصادفی استفاده شد.نتایج: تولید فیلم پولولان حاوی اسانس درمنه امکانپذیر است. Escherichiacoli و Staphylococcus aureusبه ترتیب بیشترین و کمترین مقاومت را در برابر خاصیت ضد میکروبی اسانس درمنه دارند. MIC اسانس درمنه بر علیه باکتریهای Lactobacillus plantarum، Staphylococcusaureus و Escherichiacoli به ترتیب در غلظتهای 15، 10 و 15 درصد بدست آمده است.نتیجهگیری: با توجه به اینکه امکان تولید فیلمهای تجزیهپذیر در طبیعت که دارای اسانسهای گیاهی به عنوان ترکیبات ضدمیکروبی طبیعی هستند وجود دارد، پس شایسته است که از این مواد به منظور کاهش بار میکروبی و افزایش عمر نگهداری مواد غذایی استفاده گردد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
فیلم ، پولولان، اسانس، درمنه دشتی
عنوان انگلیسی
Antimicrobial activity of Pullulan film incorporated with Artemisia sieberi essential oil
چکیده انگلیسی مقاله
Background & Objective: A large number of non-recyclable packaging materials, which are harmful for the health of consumers, are produced all over the world. The Suggested solution is using films and coatings which are biodegradable in nature. Pullulan is a biopolymer that is produced by Aureobasidium pullulans and used in order to produce edible films. These edible films could contain antioxidant and antimicrobial agents. The primary aim of this study is to produce edible blended films that form pullulan whit Artemisia sieberi essential oil and the secondary goal is to investigate the antimicrobial attributes of the obtained film. Materials and Methods: The Essential oil of Artemisia sieberi was added to the solution of pullulan films in seven concentrations. Then, the antimicrobial attributes were determined with the dick diffusion method. Finally, minimal inhibitory concentration was calculated for each microbe. The SAS program (Version 9.1) was used for the completely randomized design of data analyses. Results: It is possible to produce pullulan film containing Artemisia sieberi essential oil. Escherichia coli and Staphylococcus aureus had maximum and minimum resistance towards the antimicrobial attributes of Artemisia sieberi essential oil, respectively. MIC of Artemisia sieberi essential oil against Staphylococcus aureus, Lactobacillus plantarum and Escherichia coli were respectively obtained at 15%, 10% and 15%. Conclusion: Due to the possibility of the production of biodegradable films with the addition of natural antimicrobial agents such as essential oils it can be concluded that it is appropriate to use these materials in order to decrease microbial load and increase the shelf life of foods.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Film, Pullulan, Essential oil, Artemisia sieberi
نویسندگان مقاله
فاطمه هدایتی راد | fatemeh hedayati rad
department of food science amp;amp; technology, science and research branch, islamic azad university, tehran, iran
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات (Islamic azad university science and research branch)
انوشه شریفان | anooshe sharifan
department of food science amp;amp; technology, science and research branch, islamic azad university, tehran, iran
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات (Islamic azad university science and research branch)
فرامرز خداییان چگینی | faramarz khodayian chegini
college of food science amp;amp; technology, agriculture and natural resources of tehran university, tehran, iran
گروه علوم و صنایع غذایی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
ابراهیم حسینی | ebrahim hossini
department of food science amp;amp; technology, science and research branch, islamic azad university, tehran, iran
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات (Islamic azad university science and research branch)
نشانی اینترنتی
http://journal.fums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-148-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
میکروبیولوژی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات