این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 15 مهر 1404
مجله دانشگاه علوم پزشکی فسا
، جلد ۳، شماره ۳، صفحات ۲۳۰-۲۳۴
عنوان فارسی
بررسی ارتباط کیفیت و کمیت کربوهیدرات رژیم غذایی و چاقی در گروهی از زنان سالم اهوازی
چکیده فارسی مقاله
زمینه و هدف: چاقی یکی از شایعترین اختلالات تغذیهای در دنیا محسوب میشود. اخیرا نقش کربوهیدراتها در رژیم غذایی مورد توجه قرار گرفته است، مطالعات انجام گرفته در زمینه ارتباط کیفیت و کمیت کربوهیدرات رژیم غذایی (نمایه گلایسمی و بار گلایسمی) و چاقی، نتایج ناهمسویی را نشان دادهاند. از این رو، در این مطالعه به بررسی ارتباط نمایه گلایسمی و بار گلایسمی رژیم غذایی و برخی از شاخصهای تشخیص چاقی پرداخته شد. مواد و روشها: افراد مورد مطالعه، 95 زن ایرانی در محدوده سنی 20- 55 سال بودند. نمایه گلایسمی و بار گلایسمی رژیم غذایی با پرسشنامههای یادآمد 24ساعته غذایی (6-4 یادآمد)، مورد ارزیابی قرار گرفت. شاخصهای آنتروپومتریک، با روشهای استاندارد، اندازهگیری شدند. اطلاعاتی از قبیل تاریخچه بیماری، زمینه خانوادگی و غیره، از طریق پرسشنامه جمعآوری گردید. جهت بررسی ارتباط GI و GL رژیم غذایی و شاخصهای تن سنجی از تستهای آماری correlation confident، آزمون t مستقل و ANOVAیک طرفه استفاده شد. نتایج: میانگین سنی افراد در این مطالعه، 36 سال، میانگین GI 1/72 و میانگینGL ،2/153 بود. در این مطالعه، ارتباط معنیداری بین شاخصهای BMI ، اندازه دور کمر و نسبت دور کمر به باسن ، GI و GL رژیم غذایی مشاهده نشد. نتیجهگیری: بین GI و GL رژیم غذایی با شاخصهای تن سنجی در افراد سالم، ارتباطی مشاهده نگردید. عدم مشاهده این ارتباط ممکن است به دلیل کم گزارشدهی نمونههای دچار اضافه وزن باشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
نمایه گلیسمی، بار گلیسمی، شاخص توده بدن.
عنوان انگلیسی
Correlation between quality and quantity of dietary carbohydrate and obesity in a group of women from Ahvaz
چکیده انگلیسی مقاله
Background & Objective: Obesity and being overweight are one of current nutritional disorders found in many developed and developing countries such as Iran, it seems that recently the role of carbohydrates in the formation of such illness has been considered. Studies conducted in the field of obesity and quality and quantity of carbohydrate (glycemic index and glycemic load) have had inconsistent results. Therefore, This study evaluates the relationship between dietary glycemic index and glycemic load and some indicators of obesity. Material & Methods: The subjects were 95 healthy Iranian females aged 25-55 y .dietary GI, GL assessed from six24 hour food recalls. Anthropometric measurements were taken according to standard methods. Information such as history of disease and genetics was collected by a questionnaire. Independent sample t test, correlation confident ، one–way ANOVA Were used to investigate the correlation between dietary glycemic index and glycemic load and anthropometric measurements. Results: The mean dietary GI was 72.8 and the mean dietary GL was 154.4. After making the necessary adjustments for potential dietary and non-dietary confounding factors, no significant association was seen between dietary GI, GL and BMI, waist circumference, waist to hip ratio in healthy women. Conclusion: The fact that there was no relation between dietary GI and GL and anthropometric measurements in healthy women may be due to the fact that results obtained from overweight samples were not reported in the current study.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
glycemic index, glycemic load-BMI
نویسندگان مقاله
فریده شیشه بر | farideh shishehbor
nutrition and metabolic diseases research center, ahvaz jundishapur university of medical sciences, ahvaz, iran
گروه تغذیه، مرکز تحقیقات تغذیه و بیماری های متابولیک، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز (Ahvaz jundishapur university of medical sciences)
زهرا شامخی | zahra shamekhi
department of nutrition, student research center of paramedical school, ahvaz jundishapur university of medical sciences, ahvaz, iran.
گروه تغذیه، دانشکده پیراپزشکی،کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز (Ahvaz jundishapur university of medical sciences)
مجید کاراندیش | majid karandish
nutrition and metabolic diseases research center, ahvaz jundishapur university of medical sciences, ahvaz, iran.
گروه تغذیه، مرکز تحقیقات تغذیه و بیماری های متابولیک ، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، ایران.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز (Ahvaz jundishapur university of medical sciences)
سید محمود لطیفی | seyed mahmoud latifi
diabetes research center,ahvaz jundishapur university of medical sciences, ahvaz ,iran
گروه آمار، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز (Ahvaz jundishapur university of medical sciences)
نشانی اینترنتی
http://journal.fums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-26-57&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تغذیه
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات