این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 12 مهر 1404
مجله دانشگاه علوم پزشکی فسا
، جلد ۳، شماره ۴، صفحات ۳۸۰-۳۸۶
عنوان فارسی
ردیابی تیپ های مختلف کلستریدیوم بوتولینوم در ۴ نوع ماده غذایی با استفاده از واکنش زنجیره ای پلی مراز
چکیده فارسی مقاله
زمینه و هدف: مسمومیت غذایی ناشی از کلستریدیوم بوتولینوم از مهمترین مسمومیتهای غذایی است که در اثر مصرف مواد غذایی آلوده به ویژه فرآورده های دریایی، انواع غذاهای کنسرو شده گیاهی و گوشتی و فرآورده های لبنی ایجاد میشود. تشخیص بوتولیسم بر اساس شناسایی باکتری و یا سم آن صورت میگیرد. از تیپهای مختلف این ارگانیزم ((G, F, E, D, C2, C1 ,B ,A سروتیپهای E B،A وF در انسان بیماریزا هستند. هدف از مطالعه حاضر بررسی پتانسیل این غذاها برای ایجاد مسمومیت احتمالی و مقایسه کشت و روشهای مولکولی جهت شناسایی کلستریدیوم بوتولینوم است.مواد و روشها: روشهای بیوشیمیایی، کشت (محیطهای غنی کننده (Cooked meat, TPGYو MPCR سه روش آزمایشگاهی برای تشخیص کلستریدیوم بوتولینوم در نمونهها میباشند. برای شناسایی قابل اطمینان و سریع باکتری و سموم آن، تکنیکهای مولکولی به کار میروند. سه جفت پرایمر برای شناسایی سویههای E,B وA طراحی شدند. بزرگی محصول PCR تیپهای E,B,A به ترتیب 782 ،205 و 389 جفت باز بود.نتایج: از 290 نمونه جمع آوری شده درصد آلودگی به این باکتری در ماهی 5%، عسل 4%، کشک 5/2% و دوغ 25/1% نمونهها آلوده بود. با استفاده از محیط کشت انتخابی پس از غنی سازی نمونه ها، فقط 4 نمونه مثبت تشخیص داده شد.نتیجه گیری: روشهای مولکولی، ابزاری با ارزش برای شناسایی سموم، هاگ و باکتری در مواد غذایی بوده و جهت بررسیهای اپیدمیولوژیک و آزمایشگاه میکروبیولوژی غذایی توصیه میشود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
کلستریدیوم بوتولینوم، واکنش زنجیره ای پلیمراز ، مواد غذایی
عنوان انگلیسی
Monitoring the Various Types of Clostridium botulinumin in Four Kinds of Food Stuffs Using Multiplex PCR
چکیده انگلیسی مقاله
Background &Objective: Food poisoning (FP) caused by C. botulinum is the most serious feature of FP inpeople consuming the contaminated foodstuffs (Canned meat, vegetarian foods, dairy products and seafood products). Botulism is basically detected by the identification of live bacteria and/or its toxins. Among various types of microorganisms (i.e. A, B, C1, C2, D, E, F), serotypes A, B, E and F are considered as the main human pathogens. The present study was aimed at investigating the possible roles of various foodstuffs to induce the food intoxication and also to compare the culture and molecular assays for identifying the microorganism.Materials &Methods: Three Lab techniques including biochemical, culture (enriched in TPGY and cooked meat medium) and MPCR were used to detect C. botulinum in the samples. As the molecular based techniques have recently employed for the rapid and reliable identification of the bacteria and its toxins, the PCR assay, using three pairs of primers were designed and optimized to identify A, B and E strains in the contaminated specimens. The PCR was able to amplify 782, 205 and 389 bp genes specified for A, B and E types of the bacteria, respectively. Results: Total number of 290 specimens including fish, honey,"kashk"and"Dough" were tested, in which 5%, 4%, 2.5% and 1.25%, were found positive, respectively. Using selective culture of the specimens on the enriched samples, it was shown that just four samples were found positive.Conclusion: As a final conclusion, the molecular based techniques are recommended as a reliable tool to detect C. botulinum and, its toxins and spores in foodstuffs. Moreover, it is strongly advised to use it in food microbial Lab and also the epidemiological surveys.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Clostridium botulinum, Multiplex PCR, Food stuffs
نویسندگان مقاله
محمد وحید صادقی سروستانی | mohammad vahid sadeghi sarvestani
department of food hygiene, school of veterinary medicine, shiraz university, shiraz, iran-institute of applied scientific higher education of jahad-e agriculture, education center of farsjahad-e agriculture, shiraz, iran
بخش بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران-موسسه آموزش عالی علمی کاربردی جهاد کشاورزی، مرکز آموزش جهاد کشاورزی فارس، شیراز، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه شیراز (Shiraz university)
سعید حسین زاده | saeid hosseinzadeh
department of food hygiene, school of veterinary medicine, shiraz university, shiraz, iran
- بخش بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه شیراز (Shiraz university)
مریم پورمنتصری | maryam poormontaseri
department of food hygiene, school of veterinary medicine, shiraz university, shiraz, iran
- بخش بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه شیراز (Shiraz university)
مهدی فاضلی | mehdi fazeli
department of basic sciences, school of veterinary medicine, shiraz university, shiraz, iran.
بخش علوم پایه، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه شیراز (Shiraz university)
نشانی اینترنتی
http://journal.fums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-189-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
میکروبیولوژی (صنایع غذایی)
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات