این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله دانشگاه علوم پزشکی فسا، جلد ۴، شماره ۱، صفحات ۹۰-۹۸

عنوان فارسی بررسی اثر عصاره سیر بر رفع مسمومیت ناشی از سرب در کلیه نوزادان موش‌های صحرایی
چکیده فارسی مقاله زمینه و هدف: استفاده از سرب به عنوان یک عنصر طبیعی اثرات مختلفی بر خونسازی، سیستم عصبی، کلیه، تولید مثل و استخوان دارد. در این تحقیق اثر عصاره هیدروالکلی سیر در درمان مسمومیت کلیه ناشی از سرب در نوزادان موش صحرایی مورد بررسی قرار گرفت. مواد و روش‌ها: رت‌ها در 7 گروه 8 تایی تقسیم بندی شدند. گروه اول یا کنترل بدون دریافت هیچ ماده‌ای، گروه دوم شاهد به میزان1/0 میلی لیتر آب مقطر دریافت نموده، گروه سوم سرب با دوز 6/0 گرم در لیتر، گروه چهارم 4/0 گرم بر کیلوگرم وزن بدن عصاره آبی- الکلی سیر، گروه‌های 5، 6، 7 ابتدا 6/0 گرم در لیتر سرب و سپس با دوزهای 1/0، 2/0، 4/0 گرم بر کیلوگرم عصاره آبی- الکلی سیر دریافت نمودند. سپس تزریق به صورت خوراکی در 10 روز متوالی انجام شد. برای آنالیز داده-ها از تست آماری T-test استفاده شد. نتایج: بر اساس نتایج بدست آمده، وزن بدن و کلیه در گروه‌های 3، 5، 6، 7 افزایش معنی داری را نسبت به گروه کنترل نشان داد. وزن بدن و کلیه در گروه 4 کاهش معنی داری را نسبت به گروه سرب نشان داد. فاکتورهای کلیوی اوره، اسیداوریک، کراتینین و پتاسیم در گروه 3 افزایش معنی دار نسبت به گروه کنترل نشان دادند ولی در مورد سدیم کاهش معنی دار را نشان می‌دهند.. نتیجه گیری: تاثیرات محافظتی سیر روی کلیه مربوط به خواص آنتی اکسیدانی آن است زیرا انواع واکنش‌های اکسیدی در میزان فیلتراسیون گلومرولی نقش منفی دارد. سیر به دلیل خاصیت آنتی اکسیدانی و اثر حفاظتی، اثر سمی سرب بر بافت کلیه را از بین می‌برد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله سیر، سرب، کلیه، موش صحرایی

عنوان انگلیسی The Investigation of Garlic (Allium Sativum) Extract on Lead Detoxification of Neonatal Rats Kidney
چکیده انگلیسی مقاله  Background & Objectives: Lead as a naturally-occurring element has different effects on hematopoitic system, nervous system, kidney, reproductive system and bone. In this investigation, was determined the effect of garlic alcoholic-water extract in kidney poisoning treatment induced by lead in neonatal rat.Materials & Methods: Rats were divided into 7 groups of 8. The First group was the control group, which had received no materials. The second group had received 0/1 ml distilled water, the third group had received the lead with a dose of 0/6 gram per liter. The forth group had just received 0/4 g/kg garlic alcoholic – water extract. The fifth, sixth, and seventh group had first received 0/6 g lead perliter and then received doses of 0/1, 0/2, 0/4 g/kg garlic. Then, injections was performed orally in 10 consecutive days. The data were analysed then using T. Results: Based on the obtained results, there is a significant increase in the body weight and the kidney of the third, fifth, sixth and seventh groups compared with the control group. However, the body weight and kidney of rats in the fourth group showed a meaningful decrease comparing with the lead group. Regarding the third group, there was a meaningful increase in Urea, uric acid, creatinine and potassium compared with the control group but a significant decrease in the sodium. Conclusion: Protective effects of garlic on kidney are related to antioxidant properties, since different types of oxidation reactions have negative effects on glomerular filtration rate. Garlic is eliminating the poisoning effect of lead on the kidney because of having properties such as antioxidant and protective effect.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Garlic, lead, kidney, rat.

نویسندگان مقاله حبیب اله جوهری | habibollah johari


زهرا زمانی | zahra zamani


مختار مختاری | mokhtar mokhtari


وحید حمایت خواه جهرمی | vahid hemayatkhah jahromi


هوشنگ جمالی | houshang jamali


محمد یزدانی | mohammad yazdani



نشانی اینترنتی http://journal.fums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-206-2&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده فیزیولوژی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات