|
مجله دانشگاه علوم پزشکی فسا، جلد ۴، شماره ۲، صفحات ۲۰۱-۲۰۸
|
|
|
عنوان فارسی |
تعیین میزان هیستامین در کنسروهای ماهی تن عرضه شده در سوپرمارکتهای شهر تبریز |
|
چکیده فارسی مقاله |
زمینه و هدف: مسمومیت هیستامینی شایعترین بیماری ناشی از غذاهای دریایی در سراسر جهان است. تعیین مقدار هیستامین کنسروهای تن ماهی نه تنها وضعیت بهداشتی ماهی مورد استفاده را نشان میدهد، بلکه در حفظ ایمنی و سلامت مصرف کنندگان نیز بسیار موثر میباشد. مواد و روشها: در این مطالعه مقطعی محتوای هیستامین 60 نمونه کنسرو تن ماهی عرضه شده در سوپرمارکتهای شهر تبریز به روش الیزا ارزیابی شد. سطوح هیستامین در نمونهها بر اساس فاصله زمانی بین تولید و فصل تولید با حد مجاز مورد مقایسه قرار گرفت. برای آنالیز آماری دادهها از نرمافزار SPSS نسخه 16 استفاده شد. نتایج: میزان هیستامین نمونهها بین 3/200 – 5 میلیگرم بر کیلوگرم متغیر بود. سطوح هیستامین در 30٪ از کنسروها، پایین تر و در 70٪ از آنها بالاتر از حد مجاز (50 میلیگرم بر کیلوگرم) بود. میزان هیستامین در کنسروهای تن ماهی تولید شده مناطق جنوبی و شمالی کشور تفاوت آماری معنیداری داشت (05/0p<). کنسروهای تن ماهی تولید شده در تابستان و پاییز به ترتیب بیشترین و کمترین میزان هیستامین را دارا بودند. نتیجهگیری: نظر به اینکه درصد بالایی از کنسروها حاوی هیستامین بیش از حد مجاز بودند، خطر مسمومیت هیستامینی برای مصرف کنندگان این فرآوردهها وجود دارد. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
هیستامین، کنسرو تن ماهی، آزمون الیزا |
|
عنوان انگلیسی |
Determining the Amount of Histamine Levels in Canned Tuna Fish Marketed in Supermarkets of Tabriz City |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Background & Objective: Histamine poisoning which is induced from seafood is the most common disease around the world. Determining the amount of histamine in canned tuna fish shows not only the healthy quality of fish, but also it is effective in protecting the health and safety of the consumers. Materials & Methods: In this cross-sectional study, 60 samples of histamine content canned tuna fish marketed in supermarkets of Tabriz city was analyzed through ELISA method. Histamine levels in the samples were compared based on the time between the production and the production seasonwith limited range. Statistical analysis was performed using SPSS software version 16. Results: Histamine levels between 5-200.3 mg/kg were different. Histamine levelin canned food was 30 % lower and 70% higher than the permissible limit (50 mg kg) in some cans. Histamine levels in canned tuna produced in North and South regions were statistically significant (p< 0.05).Canned tuna fish produced in summer and autumn, respectively, had the highest and lowest levels of histamine. Conclusion: According to high percentage of canned tuna, which have histamine more than permissible limit, the risk of histamine toxicity is there for consumers of such kind of food. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
Key words, Histamine, Fish tuna, ELISA |
|
نویسندگان مقاله |
جواد مهتدی نیا | javad mohtadi nia tabriz medical university تبریز- خیابان گلگشت- دانشگاه علوم پزشکی تبریز سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی تبریز (Tabriz university of medical sciences)
مهرنوش ذاکرزاده | mehrnoush zakerzadeh ahvaz medical university دانشگاه علوم پزشکی اهواز سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز (Ahvaz jundishapur university of medical sciences)
مهدی گودرزی | mehdi goudarzi ahvaz medical university دانشگاه علوم پزشکی اهواز سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز (Ahvaz jundishapur university of medical sciences)
حسین رحمان پور | hossein rahman pour tabriz medical university دانشگاه علوم پزشکی تبریز سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی تبریز (Tabriz university of medical sciences)
حسین خادم حقیقیان | hossein khadem haghighian golestan ave.ahvaz medical university خیابان گلستان-دانشگاه علوم پزشکی اهواز سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز (Ahvaz jundishapur university of medical sciences)
|
|
نشانی اینترنتی |
http://journal.fums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-301-1&slc_lang=fa&sid=fa |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
میکروبیولوژی (صنایع غذایی) |
نوع مقاله منتشر شده |
پژوهشی |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|