این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 13 مهر 1404
مجله دانشگاه علوم پزشکی فسا
، جلد ۵، شماره ۴، صفحات ۵۳۴-۵۴۱
عنوان فارسی
تاثیر عصاره اتانولی زعفرانL.) Crocus sativus) بر بهبود پارامترهای حافظه فضایی در مدل تجربی پارکینسون در رتهای نر
چکیده فارسی مقاله
زمینه و هدف: نقش محوری استرس اکسیداتیو در پاتوفیزیولوژی بیماری پارکینسون مشخص گردیده است. از طرفی اختلال در حافظه و یادگیری در بیماری پارکینسون نمود مشخصی دارد. از آنجایی که زعفران دارای اثرات آنتی اکسیدانی قوی میباشد، هدف مطالعه حاضر بررسی اثرات تقویتی عصاره زعفران بر حافظه فضایی در رتهای پارکینسونی میباشد. مواد و روشها: در این مطالعه تجربی، تعداد 35 سر رت نر با وزن تقریبی 50±250 گرم به صورت تصادفی در 5 گروه شامل: کنترل، شاهد (دریافت کننده سالین+ اسکوربات)، پارکینسونی (تزریق 6-هیدروکسی دوپامین) و 2 گروه پارکینسونی+ پیش تیمار عصاره زعفران (µg/rat 5 و µg/rat 10، به مدت زمان 5 روز) تقسیم شدند. ایجاد مدل پارکینسونی با تزریق داخل مغزی 6-هیدروکسی دوپامین (5/2 میکروگرم بر میکرولیتر) صورت گرفت. جهت ارزیابی یادگیری و حافظه فضایی از آزمون ماز آبی موریس استفاده شد. تجزیه و تحلیل دادهها با روش آنالیز واریانس یک طرفه انجام شد. نتایج: تزریق داخل مغزی6-هیدروکسی دوپامین باعث افزایش مدت زمان یافتن سکو و تخریب حافظه فضایی گردید (05/0>P). پیش تیمار عصاره زعفران (5 و 10 میکرو گرم به مدت 5 روز) حافظه فضایی کاهش یافته در رتهای پارکینسونی را به طور معنی داری بهبود بخشید (05/0>P). نتیجهگیری: عصاره زعفران قادر است پارامترهای وابسته به حافظه فضایی همچون مدت زمان یافتن سکو و مسافت طی شده برای یافتن سکو را در رتهای پارکینسونی به گروه کنترل نزدیک نماید.
کلیدواژههای فارسی مقاله
پارکینسون، عصاره زعفران، حافظه فضایی، ماز آبی موریس
عنوان انگلیسی
The Effect of Ethanolic The effect of ethanolic extract of Saffron (Crocus sativus L.) on improving the spatial memory parameters in the experimental models of Parkinson disease in male rats
چکیده انگلیسی مقاله
Background & Objective: The axial role of the oxidative stress in the pathophysiology of Parkinson disease has been identified. On the other hand, the learning and memory impairment in Parkinson disease has a distinguished outlook. Since Saffron has antioxidative stress effects, the aim of the present study is to investigate the improving effects of Saffron extract on the spatial memory parameters in the experimental models of Parkinson disease in male rats. Methods & Materials: In this experimental study, 35 male rats weighing approximately 250±50 gram were randomly divided in five equal groups: control, sham (saline + ascorbat), Parkinson's model (injection of 6-OHDA, 2/5 μg/ μl) and 2 groups of Parkinson's model + saffron extract pretreatment (5 and 10 μg/rat for 5 days). The Parkinson’s induction model was made by intracerebral injection of 6 – hydroxy dopamine. The Morris Water maze was used for studying the spatial learning and memory. The data analysis was performed by using One-Way ANOVA. Results: Intracerebral injection of 6- hydroxy dopamine increased the time latency required for finding the hidden platform and damaged the spatial memory (P< 0.05). The pretreatment of Saffron extract (5 and 10 μg/rat, 5 days) improved the reduced spatial memory in Parkinson's rats (P < 0.05). Conclusion: The Saffron extract is able to restore the spatial memory parameters such as the time latency and the distance travelled for finding the hidden platform in Parkinson's rats as compared to the level of the control group.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
حمیرا حاتمی | homeyra hatami
department of animal biology, faculty of natural sciences, tabriz university, tabriz, iran.
گروه زیست شناسی جانوری، دانشکده علوم طبیعی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تبریز (Tabriz university)
غلامرضا دهقان | gholamreza dehghan
department of animal biology, faculty of natural sciences, tabriz university, tabriz, iran.
گروه زیست شناسی جانوری، دانشکده علوم طبیعی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تبریز (Tabriz university)
نشانی اینترنتی
http://journal.fums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-919-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
فیزیولوژی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات