این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 13 مهر 1404
مجله دانشگاه علوم پزشکی فسا
، جلد ۵، شماره ۴، صفحات ۵۱۶-۵۲۵
عنوان فارسی
تعیین میزان فراوانی جنس کمپیلوباکتر و گونه کمپیلو باکتر ﮊﮊﻭﻧﻲ در شیر خام جمع آوری شده از شهرستان آمل بوسیله واکنش زنجیرهای پلی مراز چندگانه
چکیده فارسی مقاله
زمینه و هدف: کمپیلوباکتر از طریق شیر خام میتواند منتقل شود. هدف از این مطالعه تعیین فراوانی جنس کمپیلوباکتر و گونه کمپیلوباکتر ﮊﮊﻭﻧﻲ در نمونههای شیر خام میباشد. مواد و روشها: در این مطالعه 72 نمونه شیر خام در تابستان از سکوهای شیر خام در شهرستان آمل جمع آوری شدند. شناسایی فنوتیپی جنس کمپیلوباکتر و گونه کمپیلوباکتر ﮊﮊﻭﻧﻲ به وسیله روشهای آزمایشگاهی میکروبی و شناسایی مولکولی این باکتری به وسیله واکنش زنجیرهای پلی مراز چندگانه ]([Multiplex- Polymerase Chain Reaction (M-PCR انجام شد. با توجه به این که تنها متغیرهای در دسترس ماه انجام مطالعه و تعداد نمونههای مثبت بود، دادهها با استفاده از نرم افزار SPSS 16.0 و آزمون فیشر Fisher's exact test مورد محاسبه قرار گرفتند (05/0 (p <. نتایج: از 72 نمونه، 88/13 درصد نمونهها آلوده به کمپیلوباکتر ژژونی و 77/2 درصد آنها آلوده به جنس کمپیلوباکتر بودند. بیشترین و کمترین میزان آلودگی شیر خام به این باکتری به ترتیب در ماههای مرداد (83/20 درصد) و شهریور (50/12 درصد) بود. همچنین تفاوت معناداری بین میزان فراوانی گونه کمپیلوباکتر ژژونی و جنس کمپیلوباکتر در نمونههای شیر خام در ماههای مختلف تابستان مشاهده نشد (07/0 = p). نتیجهگیری: مطالعه ما آلودگی شیر خام را به وسیله کمپیلوباکتر نشان داد؛ لذا رعایت اصول بهداشتی در مکانهای تولید مواد غذایی لبنیاتی و به کاربردن روش سریع و دقیق جهت شناسایی این باکتری حائز اهمیت است.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Assess the prevalence rate of Campylobacter genus and Campylobacter jejuni species in raw milk collected from the Amol City by Multiplex- Polymerase Chain Reaction
چکیده انگلیسی مقاله
Background & Objective: Campylobacter can be transmitted through the raw milk. The purpose of this study was to determine the prevalence of Campylobacter genus and Campylobacter jejuni (C. jejuni) species in raw milk samples. Materials & Methods: In this study, 72 samples of raw milk were collected of the platforms milk in the Amol city in summer. Phenotypic identification of Campylobacter genus and C. jejuni species using microbiology laboratory methods and molecular identification of this bacterium using Multiplex- Polymerase Chain Reaction (M-PCR) were performed. The data was calculated using the SPSS 16.0 software and the Fisher's exact test (p < 0.05). Results: Among the 72 samples, 13.88% of samples were contaminated with C. jejuni and 2.77% were contaminated with Campylobacter genus. The highest prevalence rate for this bacterium was in July (20.83%) and the lowest prevalence rate was in September (12.5%). The significant difference between the prevalence of the Campylobacter genus and C. jejuni species in raw milk samples in various months of summer was not observed (p = 0.07). Conclusion: This study showed the raw milk contamination with Campylobacter, and thereby the sanitation in the dairy food production places and the use of fast and accurate method to identify this bacterium is important.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
علی دبیری | ali dabiri
department of food industry, ayatollah amoli branch, islamic azad university,of amol, amol, iran.
گروه صنایع غذایی، واحد آیت الله آملی، دانشگاه آزاد اسلامی آمل، آمل، ایران.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی آیت الله آملی (Islamic azad university of ayatollah amoli)
سمانه روحی | samaneh rouhi
student research committee, kurdistan university of medical sciences, sanandaj, iran.
کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سنندج، ایران.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی کردستان (Kordestan university of medical sciences)
بیژن نوری | bijan nouri
social determinants of health research center, kurdistan university of medical sciences, sanandaj, iran.
مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت، دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سنندج، ایران.
سازمان اصلی تایید شده
: مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت
فاطمه زابلی | fatemeh zaboli
microbiology department, ayatollah amoli branch, islamic azad university of amol, amol, iran.
گروه میکروب شناسی، واحد آیت الله آملی، دانشگاه آزاد اسلامی آمل، آمل، ایران.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی آیت الله آملی (Islamic azad university of ayatollah amoli)
نشانی اینترنتی
http://journal.fums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-857-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
میکروبیولوژی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات