این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله دانشگاه علوم پزشکی فسا، جلد ۶، شماره ۲، صفحات ۲۱۰-۲۲۰

عنوان فارسی بررسی تأثیر ترکیبات فنلی بر فعالیت ضدباکتریایی عصاره گیاهان دارویی: ارزیابی in vitro گیاهان دارویی شهرستان فسا- فارس
چکیده فارسی مقاله زمینه و هدف: به دلیل افزایش مقاومت دارویی باکتری­ها، یافتن مواد ضد­میکروبی جدید حائز اهمیت است­. هدف از این مطالعه بررسی تأثیر ترکیبات فنلی بر فعالیت ضدباکتریایی گیاهان دارویی در یک تحقیق آزمایشگاهی است. مواد و روش­ها: فعالیت ضد­باکتریایی عصاره هیدروالکلی 26 گیاه دارویی به روش­ انتشار از دیسک، چاهک­گذاری و تعیین حداقل غلظت ممانعت­کننده از رشد، در مقایسه با 13 آنتی‌بیوتیک­ استاندارد، علیه سویه­های استاندارد استافیلوکوکوس اورئوس و اشریشیاکلی­ موردبررسی قرار گرفت.­ اندازه­گیری محتوای فنلی کل عصاره­ها به روش کالری متری سیور- دالی توسط معرف فولین سیو­کالچو صورت گرفت. نتایج: در مورد اثرات آنتی­باکتریال علیه استافیلوکوکوس اورئوس، بیشترین قطر هاله عدم رشد در هر دو روش چاهک­گذاری و انتشار از دیسک، به ترتیب، مربوط به آویشن­ شیرازی 32 و 22 میلی­متر و در مورد اثرات آنتی باکتریال علیه اشریشیاکلی، مربوط به آویشن ­شیرازی 23 و 16 میلی­متر، بودند. در مورد عصاره مرزه، دارچین، افسنطین، گزنه، زیره­ سیاه، زیره ­سبز، بومادران، بابونه، زنجبیل، مرزنجوش و اسفرزه، قطر هاله، کمتر از 15 میلی‌متر بود که کمترین تأثیر علیه هر دو سویه را داشتند. مؤثرترین اثرات ضدباکتریایی در نتایج MIC مربوط به آویشن شیرازی، زنیان، رزماری و برگ­بو (8/7 میکروگرم در میلی‌لیتر) بود؛ محتوای فنلی برای نمونه­ها بین 9/1±51/66 تا 1/5±15/233 میلی‌گرم در گرم عصاره بود؛ بیشترین میزان در آویشن ­شیرازی با میزان 3/2±55/223 و کم­ترین­ در اسفرزه با میزان 9/1±51/66 میلی­گرم در هر­ گرم عصاره به دست آمد. نتیجه‌گیری: فعالیت ضد­میکروبی عصاره و انطباق آن با مقدار ترکیبات فنلی عصاره گیاهان، حاکی از تأثیرات ضدباکتریایی ترکیبات فنلی گیاهان دارویی می‌باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Surveying the Effect of the Phenol Compounds on Antibacterial Activity of Herbal Extracts: In vitro Assessment of Herbal Extracts in Fasa-Fars Province
چکیده انگلیسی مقاله Background & Objectives: Due to increase in bacterial drug resistance, discovering new antibacterial compounds is really important. The objective of this study is to evaluate the phenol compounds effect on antibacterial activity of herbal extracts of Fasa-Fars province in vitro. Materials & Methods: The antibacterial activity of 26 plants was studied by disk diffusion, well, and MIC methods in compare with 13 standard antibiotics against S. aureus and E. coli as control bacteria. Measurement of phenol compounds were performed by Seevers and Daly colorimetric methods using Folin-ciocalteu indicator. Results: Inhibition zone of bacterial growth against S. aureus in well and disk methods were 32 and 22 mm in using Zataria multiflora, respectively .And there were 23 and 16 mm against E. coli in Zataria multiflora, respectively. Less effects and inhibition zones, less than 15mm on both strains, were seen in using Saturina hortensis, Cinamomum zeylanicum, ­Artemisia absinthium, ­Urtica dioica, Carum carvi L. cyminum Cuminum, Achillea fragrantissimia, Marticaria chamomilla, Zingiber officinale, Origanum majorana, and Plantago psyllium. Most effective MIC results, 7.8 µg/ml, were related to the extracts of Zataria multiflora, Carum copticum L. Rosmarinus officinalis L., and Laurus nobilis L. Phenol compound amounts were approximately between 66.51±1.9 and 233.15±5.1 mg/gr extract in Zataria multiflora and Plantago psyllium, respectively. Conclusion: Results of antibacterial activity of extracts and relation with phenol compound amounts indicate the antibacterial effect of phenol compounds in herbal extracts.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله الهه احمدی | elahe ahmadi
herbal plants laboratory, fasa university of medical sciences, fasa, iran
آزمایشگاه گیاهان دارویی، دانشگاه علوم پزشکی فسا، فسا، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی فسا (Fasa university of medical sciences)

عباس عبداللهی | abbas abdollahi
herbal plants laboratory, fasa university of medical sciences, fasa, iran
آزمایشگاه گیاهان دارویی، دانشگاه علوم پزشکی فسا، فسا، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی فسا (Fasa university of medical sciences)

سهراب نجفی پور | sohrab najafipour
herbal plants laboratory, fasa university of medical sciences, fasa, iran
آزمایشگاه گیاهان دارویی، دانشگاه علوم پزشکی فسا، فسا، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی فسا (Fasa university of medical sciences)

محمدحسن مشکی باف | mohamad hasan meshkibaf
herbal plants laboratory, fasa university of medical sciences, fasa, iran
آزمایشگاه گیاهان دارویی، دانشگاه علوم پزشکی فسا، فسا، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی فسا (Fasa university of medical sciences)

مهدی فصیحی رامندی | mehdi fasihi ramandi
molecular biology research center, baqiyatallah university of medical sciences, fasa, iran
مرکز تحقیقات بیولوژی مولکولی، دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله عج ، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (Baqiyatallah university of medical sciences)

نجمه نامدار | najmeh namdar
herbal plants laboratory, fasa university of medical sciences, fasa, iran
آزمایشگاه گیاهان دارویی، دانشگاه علوم پزشکی فسا، فسا، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی فسا (Fasa university of medical sciences)

سارا عبداللهی خیرآبادی | sara abdollahi kheyr abadi
herbal plants laboratory, fasa university of medical sciences, fasa, iran
آزمایشگاه گیاهان دارویی، دانشگاه علوم پزشکی فسا، فسا، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی فسا (Fasa university of medical sciences)

سید محمد موسوی | seyyed mohammad mousavi
herbal plants laboratory, fasa university of medical sciences, fasa, iran
آزمایشگاه گیاهان دارویی، دانشگاه علوم پزشکی فسا، فسا، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی فسا (Fasa university of medical sciences)

بابک سیمع زاده | babak samizadeh
herbal plants laboratory, fasa university of medical sciences, fasa, iran
آزمایشگاه گیاهان دارویی، دانشگاه علوم پزشکی فسا، فسا، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی فسا (Fasa university of medical sciences)

قادر الله وردی | ghader allahverdi
department of biochemistry, fasa university of medical sciences, fasa, iran
گروه بیوشیمی، دانشگاه علوم پزشکی فسا، فسا، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی فسا (Fasa university of medical sciences)


نشانی اینترنتی http://journal.fums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-76-3&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده گیاهان دارویی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات