پژوهشنامه اصلاح گیاهان زراعی، جلد ۱۰، شماره ۲۷، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی تاثیر فاکتور‌های مختلف محیط کشت بر پرآوری درون شیشه‌ای گل راعی (Hypericum perforatum)
چکیده فارسی مقاله گل­ راعی از گیاهان دارویی مهم بوده که از قدیم در درمان بیماری­های عصبی و روانی مورد استفاده قرار می­ گرفت. این پژوهش جهت بهینه نمودن محیط کشت و انتخاب ریزنمونه مناسب جهت تسریع ریشه زایی و باززایی گیاه صورت گرفت. جهت باززایی و پرآوری از دو ریزنمونه شامل شاخساره با یک و دو گره در محیط کشت MS شامل سه سطح  MSکامل،  و ، با غلظت­های 30 و 45 گرم بر لیتر ساکاروز و تنظیم کننده رشدBA  با غلظت­های 05/0، 1/0، 2/0 میلی­گرم بر لیتر استفاده شد. بهترین محیط کشت پرآوری گل راعی در ریزنمونه یک گره با محیط کشت  حاوی 30 گرم در لیتر ساکاروز به همراه 1/0 میلی­گرم بر لیتر BA به­دست آمد. هم­چنین کاهش غلظت محیط کشت MS و ساکاروز با میزان متوسط غلظت BA موجب افزایش تعداد شاخساره­ها گردید. به منظور تولید ریشه از سطوح مختلف تنظیم کننده رشد IBA با غلظت­های صفر، 2/0، 4/0، 6/0، 8/0 و 1 میلی­گرم بر لیتر استفاده شد. نتایج نشان داد ریزنمونه­ها در گیاه گل راعی برای تولید ریشه نیازی به تنظیم کننده­های رشد بیرونی ندارند، اما افزودن IBA و افزایش غلظت آن موجب افزایش طول و تعداد ریشه­ها شد.  
کلیدواژه‌های فارسی مقاله بنزیل آدنین، پرآوری، ریزنمونه، ساکاروز، گل راعی

عنوان انگلیسی The effects of different medium factors on proliferation in vitro of St. John’s wort (Hypericum perforatum)
چکیده انگلیسی مقاله St. John's wort is a traditional medicinal plant that has been used from ancient time for the treatment of neurological and psychiatric diseases. This experiment was conducted to optimize the culture medium and selection of appropriate explants to accelerate regeneration and rooting. For regeneration and proliferation of two types of explants, including shoot with one and two nodes in the MS media including three levels of MS full, 3/4 MS and 2/3 MS, with concentrations of 30 and 45 gl-1 of sucrose and BA growth regulators with concentrations of 0.05, 1.0, 2.0 mgl-1 was used. The best proliferation of St. John's wort was obtained in a single node explant culture medium containing 2/3 MS with 30 gl-1 of sucrose and 0.1mgl-1 BA. Moreover, the results indicated that using the optimum amount of BA with reduced concentrations of sucrose and MS led to increase in the number of shoots. Different levels of growth regulator of IBA with the concentration of zero, 0.2, 0.4, 0.6, 0.8 and 1 mgl-1 were used for production of roots. The results showed that St. John's wort explant don't need external growth regulators for the production of root, but addition of IBA and rising in its concentration increases the length and number of roots.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله زینب پارسامنش | zinab Parsamanesh
Persian Gulf University
دانشگاه خلیج فارس

محمد هدایت | mohammad hedayat
Persian Gulf University
دانشگاه خلیج فارس

فرشته بیات | fereshte Bayat
Persian Gulf University
دانشگاه خلیج فارس


نشانی اینترنتی http://jcb.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-688-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده بیوتکنولوژی گیاهی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات