برنج، به عنوان يکی از اساسیترين نيازهای روزانه کشور کالايی ضروری، در سبد مصرفی خانوارهای ايرانی جايگاه ويژهای دارد. هدف از انجام اين مطالعه بررسی عوامل مؤثر بر تعداد دفعات مصرف برنج در سبد غذايی خانوارهای شهرستان رشت با استفاده از مدل لاجيت بود. نتايج برآورد مدل لاجيت نشان داد که متغيرهای نوع شغل، درآمد، خريد محصول به صورت باز (بستهبندی نشده)، سهم محصول برنج در سبد غذايی خانوار و شاخص ترجيحات کيفی (خصوصيات کيفی برنج) اثر مثبت و معناداری روی مصرف برنج دارند و متغير سن دارای اثر منفی است. همچنين متغير شاخص ترجيحات کيفی بيشتر از ساير متغيرها برای مصرفکنندگان اهميت دارد.
طبقهبندی JEL: D12,C25,B21