| |
|
|
| |
 | دوره 21, شماره 82 - ( 2-1392 ) |  | |
| |
 | بررسی اثر کاهش ضايعات نان بر رفاه مصرفکنندگان کشور | |
![[English Abstract]](templates/tmpl_yekta/images/en.gif) | | نويسندگان: سميه اژدری ، سيد ابوالقاسم مرتضوی ، سيد حبيب الله موسوی ، محمد حسن وکيلپور | | | نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: تخصصي | | | چکيده مقاله: | هدف اين مطالعه، بررسی اقتصادی آثار کاهش ضايعات نان بر رفاه مصرفکنندگان کشور و ارائه چارچوبی اقتصادی و مقداری جهت تحليل آثار کاهش ضايعات نان بر ميزان توليد، مصرف، تجارت و نيز رفاه مصرفکنندگان است. بدين منظور از يک مدل تعادل جزئی جهت مدلسازی بازار عمودی گندم، آرد و نان استفاده شد. به منظور تخمين پارامترهای مورد بررسی، از آمارنامههای سال 1388 توليد و زراعت وزارت جهاد کشاورزی، وزارت صنعت، معدن و تجارت، آمارنامههای گمرک و بانک مرکزی استفاده و در نهايت تغييرات رفاه مصرفکنندگان بر اثر تغييرات ميزان ضايعات گندم بررسی شد. نتايج حاصل از مدل توانست مقادير و قيمتهای واقعی بازار را به نحو مطلوبی باز توليد نمايد و لذا اعتبار مدل برای سناريو سازی در حالتهای مختلف تأييد شد. در ادامه، کاهش ضايعات نان در دو افق کوتاه مدت و بلند مدت بررسی شد. نتايج مطالعه نشان داد که در کوتاه مدت همگام با کاهش ضايعات، رفاه مصرفکنندگان کاهش میيابد، در حالی که در بلندمدت امکان افزايش رفاه مصرفکنندگان و نيز رفاه اجتماعی وجود دارد. همچنين اصلاح الگوی مصرف نان به صورتی که ميزان ضايعات به حداقل ممکن خود برسد، در کوتاهمدت همراه با زيان اجتماعی است و حداقل برنامهای سه ساله برای تغيير الگوی مصرف مورد نياز است. بر اين اساس پيشنهاد میشود سياست اصلاح الگوی مصرف نان به عنوان يک سياست ميان مدت و يا بلند مدت در دستور کار تصميم سازان بخش کشاورزی قرار گيرد. طبقهبندی JEL : C02 ، C61 ، I39 ، L11 کليدواژهها: ضايعات، مواد غذايی، نان، مدل تعادل جزئی، رفاه مصرفکنندگان | | | واژههاي كليدي: | |
| متن كامل [PDF 247 kb] | | | |
| | نحوه استناد به مقاله | Download citation data for: BibTeX | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks | Send citation data to: CiteULike | RefWorks | | | | | اژدری سميه، مرتضوی سيد ابوالقاسم، موسوی سيد حبيب الله، وکيلپور محمد حسن. بررسی اثر کاهش ضايعات نان بر رفاه مصرفکنندگان کشور. فصلنامه علمی پژوهشی اقتصاد کشاورزی و توسعه. 1392; 21 (82) :69-89 |
| | ارسال نظر درباره این مقاله | | | |
| | |
| |
| |
| |
| |
| |